Ισπανία: 0% ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και νέες επιταγές 200€ σε εισοδήματα ως 27.000€

Ο πληθωρισμός και οι τιμές της ενέργειας στην Ισπανία έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο πολλοί Ισπανοί εξακολουθούν να υποφέρουν σοβαρά από την κρίση η οποία ξεκίνησε με την πανδημία Covid-19 το 2020 και επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

Νέα, δυναμικά μέτρα, προκειμένου «να προστατευθούν τα μεσαία και εργατικά στρώματα δεδομένης της αύξησης του κόστους ζωής, της ενέργειας και των τροφίμων», ανακοίνωσε στην Ισπανία ο σοσιαλδημοκράτης κεντροαριστερός Πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντεθ.

Στα μέτρα, που θα ισχύσουν από 01/01/2023, περιλαμβάνεται η κατάργηση-μηδενισμός του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα όπως το ψωμί, το γάλα, το τυρί, το αλεύρι, τα αυγά, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι πατάτες και τα δημητριακά (από 4% σήμερα), και η μείωση του ΦΠΑ στο λάδι και στα ζυμαρικά στο 5% (από 10% σήμερα).

Ταυτόχρονα όπως ανακοινώθηκε διατηρείται για άλλους έξι μήνες η μείωση φόρου στο ρεύμα από το 10% στο 5%,  ενώ νέες επιταγές 200 ευρώ θα χορηγηθούν στους πολίτες με εισοδήματα μέχρι 27.000 ευρώ ετησίως.

Επίσης παρατείνεται η αναστολή των εξώσεων αδύναμων νοικοκυριών, μέτρο που ισχύει ήδη από την πανδημία, ενώ όσων τα ενοικιαστήρια επίκειται να ανανεωθούν τους επόμενους έξι μήνες, θα μπορούν να παραταθούν για ακόμη έξι μήνες χωρίς αλλαγή στην τιμή του ενοικίου.

Ακόμη ένα μέτρο που διατηρείται, είναι οι δωρεάν μετακινήσεις με τους προαστιακούς σιδηροδρόμους και με τα δρομολόγια τρένων μικρών αποστάσεων για τους συχνούς χρήστες, για όλο το 2023. Παράλληλα προστέθηκαν στο μέτρο και οι μετακινήσεις με αστικά λεωφορεία μεσαίων αποστάσεων. Συγχρόνως θα συνεχιστούν οι εκπτώσεις καυσίμων για οδηγούς φορτηγών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood