Ήρωας για δεύτερη φορά στη μέχρι σήμερα σταδιοδρομία του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έγινε ο Κομοτηναίος Γιώργος Μυστρίδης, που τυγχάνει και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής – έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων ομάδων και στον Πανθρακικό – καθώς και προπονητής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Πριν μερικά χρόνια ο Μυστρίδης στην Αθήνα είχε έρθει αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να τους συλλάβει μετά τη διάπραξη ένοπλης ληστείας, και ενώ ο ίδιος δέχθηκε τις σφαίρες τους! Είχε τιμηθεί μάλιστα τότε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και από τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης – και νυν Εξωτερικών – Νίκο Δένδια.

e3894355 genna sirias mistridis 2

Τώρα ο Μυστρίδης έγινε ήρωας για δεύτερη φορά. Αυτή την περίοδο υπηρετεί με τρίμηνη απόσπαση στη Χίο λόγω του μεταναστευτικού.

Εκεί έζησε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις παρά μόνο από…ταινίες, αναγκάστηκε ελλείψει γιατρού εκείνη τη στιγμή να ξεγεννήσει με επιτυχία μια γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία.

«Είναι αναμφισβήτητα μια από τις δυνατές και όμορφες στιγμές της υπηρεσίας να φέρνεις με τη βοήθεια των συναδέλφων σε αυτόν τον κόσμο αυτό το υγιέστατο κοριτσάκι συριακής καταγωγής. Να σε κοιτάει η μητέρα του και να σου λέει κάνε κάτι, αλλά κάτι για το οποίο εσύ δεν έχεις εκπαιδευτεί αλλά έχεις δει μόνο σε ταινία», λέει ο Γιώργος Μυστρίδης. «Η γυναίκα κυριολεκτικά γέννησε στα χέρια μου», αποκαλύπτει στο ThrakiSportS ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού. Η περιγραφή του συγκλονίζει: «Μόλις τη βάλαμε στο φορείο, περιμέναμε το ασθενοφόρο, αλλά πέρασαν είκοσι λεπτά και φώναζε. Βάζω γάντια και βλέπω η κοιλιά χάνεται… Της βγάζω κατ’ ευθείαν το κολάν και βλέπω το παιδί να βγαίνει! Εκεί λειτουργείς μόνο με το ένστικτο. Το βγάζω και το βάζω πλάγια, το σηκώνω, το σκουπίζω όσο μπορώ… Και μόλις άρχισε και έκλαιγε, το έβαλα μέσα σε ένα μπουφάν».

726def0f genna sirias mistridis 1Ωστόσο η περιπέτειά του δεν σταμάτησε εκεί. «Ευτυχώς ήρθε μια και μου ζήτησε ψαλίδι. Δεν είχαμε. Αλλά θυμήθηκα ότι έχω τον σουγιά που έχει ψαλίδι. Το φέρνω και μου λέει… κόψε. Τι να σας πω; Ένιωθα σαν να κόβω καλώδιο με βόμβα…», συνεχίζει γλαφυρά την περιγραφή ο Γιώργος Μυστρίδης, που έρχεται για δεύτερη φορά στην επικαιρότητα για ενέργεια που κάνει με αυταπάρνηση την ώρα του αστυνομικού καθήκοντος.

Ο Γιώργος Μυστρίδης πέρα από τη φανέλα του Πανθρακικού έχει φορέσει και αυτές της Ελπίδας Σαπών, του ΠΑΟΚ Κοσμίου, της Δόξας Προσκυνητών, του Έβρου Σουφλίου και της Αργυρούπολης. Τα τελευταία χρόνια έκανε και το άλμα στην προπονητική και κάθισε στους πάγκους της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων, και του Ορφέα Ξυλαγανής.

Πηγή: thrakisports.gr

Επιμέλεια: inkomotini.news