Τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια στην Κομοτηνή, τιμώντας τη μνήμη του ιδρυτή τους Ηλία Κουρούδη, χορηγούν από φέτος ετήσια υποτροφία σε επιτυχόντα φοιτητή αγροτικής οικογένειας που εισήχθη σε Γεωπονική Σχολή. Μεταξύ των πολλών υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν, το πρώτο αγροτόπαιδο που φέτος έλαβε την υποτροφία, είναι ο Σταύρος Παπασάββας που πέρασε στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Η επιλογή έγινε από τριμελή επιτροπή της εταιρείας που αποτελείτο από τα νεότερα στελέχη της.
Σταύρος Παπασάββας και Εμμανουέλα Κουρούδη.

“Δήλωσα αποκλειστικά και μόνο Γεωπονικές σχολές. Δεν με ενδιέφερε καμία άλλη. Εδώ και τρία χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με τη γη, όχι αποκλειστικά ως αγρότης, αλλά να ανέβω ένα επίπεδο», δήλωσε σε συνέντευξη του στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο νεαρός Σταύρος.

“Με χαρά είδαμε να υποβάλλονται αρκετές υποψηφιότητες από νέους της Θράκης μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι ο Σταύρος αποτελεί την τρίτη γενιά μιας οικογένειας βαμβακοπαραγωγών με την οποία συνεργαζόμαστε πάνω από τριάντα χρόνια. Τον Σταύρο τον θυμόμαστε από μικρό παιδί να έρχεται με τον πατέρα του στο εκκοκκιστήριο για να παραδώσουν βαμβάκι και να ανεβαίνει στον φορτωτή. Του ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες και να πραγματοποιηθεί κάθε όνειρο του!”, δηλώνουν οι άνθρωποι της εταιρείας.
Ο Σταύρος Παπασάββας με τον πατέρα του Θανάση και τους Εμμανουέλα και Σταμάτη Κουρούδη.