Υπόθεση Novartis | Απαλλαγή Φρουζή-Μανιαδάκη και τριών ακόμη, για δωροδοκία δέκα πολιτικών προσώπων

Κλείνει οριστικά, με αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, η υπόθεση Novartis όσον αφορά τις καταγγελίες σχετικά με δωροδοκία δέκα πολιτικών προσώπων τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.
Novartis-5

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ´αριθμόν 764/2023 βούλευμά του απάλλαξε πέντε πρόσωπα από την κατηγορία της δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για ενέργειες και παραλείψεις που αντίκεινται στα καθήκοντα υπαλλήλων, στραφείσα κατά του Δημοσίου, με όφελος άνω των 150.000 ευρώ από υπαίτιο που εξακολουθούσε επί μακρό χρόνο την τέλεση του εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο διατακτικό του βουλεύματος, οι δικαστές, τα πέντε πρόσωπα απαλλάσσονται από την κατηγορία δωροδοκίας των δέκα πολιτικών προσώπων.

Ταυτόχρονα το δικαστικό συμβούλιο με το ίδιο βούλευμά του απάλλαξε τους πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα της δωροδοκίας από κοινού και κατ´ εξακολούθηση για μη πολιτικά πρόσωπα λόγω παραγραφής. Κι αυτό, καθώς μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα τον Ιούλιο του 2019, το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου μετατράπηκε σε πλημμέλημα. 

Πάντως από την πλευρά του, ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βάρος δεκαπέντε γιατρών που από τα στοιχεία της προκαταρκτικής φαίνεται να εισέπραξαν χρήματα για συνταγογραφήσεις σκευασμάτων της Novartis,  ενώ συνεχίζεται η έρευνα  και για άλλους γιατρούς.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood