Για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε κρεσέντο υποσχεσιολογίας περί μείωσης της φορολογίας. Ξανά όμως ο λόγος του ήταν ασαφής και γεμάτος…αστερίσκους.

Για “δήθεν δεσμεύσεις” και για “υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα”, κάνει λόγο σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, υπενθυμίζοντας πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι φοροελαφρύνσεις είναι πραγματικές και απτές και όχι στη σφαίρα της μελλοντολογίας ούτε και υπό την αίρεση των εταίρων.

Ειδικότερα η κ. Αχτσιόγλου, τονίζει:

“Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι δήθεν δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε χθεσινή του συνέντευξη στο “Κρήτη tv”, δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε για μείωση του ΦΠΑ μόνο στην εστίαση το 2020 – μείωση την οποία ήδη έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση – και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας για τις άλλες υποτιθέμενες μειώσεις φόρων, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και διαπραγματευτεί με τους εταίρους, και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν. Ακαθόριστες υποσχέσεις λοιπόν για φοροαπαλλαγές, αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση μείωσε ήδη από φέτος τον ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, και το 2020 θα μειώσει περαιτέρω τον ΦΠΑ, κατεβάζοντας τον μεσαίο συντελεστή από 13% σε 11%, παράλληλα με στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος και στον ΕΝΦΙΑ, αλλά και στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας”.