Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις παρεμβάσεις του Κέντρου και στην υποστελέχωσή του.
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις δράσεις του Κέντρου και δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα αιτήματα που αυτό δέχεται τόσο από τη σχολική κοινότητα όσο και από γονείς, αυξάνονται διαρκώς και πραγματοποιεί καινούργιες και πρωτότυπες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.
“Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, όμως, είναι δύσκολο να υλοποιηθούν λόγω του μειωμένου προσωπικού μας”, σημείωσαν οι κ.κ. Μουσταφά Ογλού και Εσαγιάν, καθώς “έχουν αποχωρήσει δύο επιστημονικά στελέχη και δεν έχει προσληφθεί κανένα, αν και ζητούνται νέες προσλήψεις εδώ και χρόνια από τον ΟΚΑΝΑ”. Ταυτόχρονα, όπως επεσήμαναν, “λήγει μετά από δυόμισι χρόνια και η σύμβαση των εργαζομένων με ΕΣΠΑ στελεχών, τα οποία κάλυψαν μερικώς κάποια κενά”.
Παράλληλα, παραμένει το χρόνιο πρόβλημα της μη λύσης του θεσμικού πλαισίου των Κέντρων Πρόληψης όλης της Ελλάδας.
Η κ. Μουσταφά Ογλού ανέφερε ότι όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν και στην πρόσφατη συνάντηση των μελών του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης στην οποία συμμετείχε.
Ο Δήμαρχος δήλωσε θα είναι αρωγός και υποστηρικτής των αιτημάτων του Κέντρου στην προσπάθεια της αντιμετώπισης των εξαρτητικών συμπεριφορών στην περιοχή μας.