Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΠΘ και ΕΑΠ

Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), Καθηγητής Φώτιος Μάρης, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.
Screenshot_391

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα, συμμετείχε και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά μεταξύ άλλων την προαγωγή του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και ερευνητικού έργου των δύο ιδρυμάτων, την προώθηση της συμβολής τους στην κοινωνική ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και την ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων.

“Σήμερα επισφραγίζεται και τυπικά ένα επωφελές μνημόνιο και για τις δύο πλευρές”, σημείωσε ο κ. Μάρης. “Η  ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οι επιστημονικές συμπράξεις αποτελούν άλλωστε τον βασικό άξονα της έρευνας με κυρίαρχο στόχο την κοινωνική ανάπτυξη”, πρόσθεσε, και ευχήθηκε “η συνεργασία αυτή να αποδώσει τα μέγιστα σε όλους τους τομείς”.

“Είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα για εμάς, καθώς ξεκινά η συνεργασία μας με ένα ακόμα ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης”, ανέφερε ο κ. Καλαβρουζιώτης, και συμπλήρωσε: “Η αναπτυξιακή στρατηγική μας που έχει ως πυλώνες την εξωστρέφεια και τη διεπιστημονικότητα, ανοίγει νέους ερευνητικούς ορίζοντες για τα μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. Αποτέλεσμα αυτών των συνεργειών είναι και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των ιδρυμάτων μας”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood