Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της νέας γέφυρας Κοσμίου

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33 μέτρα και πλάτος 16,75 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο.
ΓΕΦΥΡΑ ΙΑΣΜΟΥ

Υπογράφηκε, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο της εταιρείας ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ Σπύρο Γαλόπουλο, η σύμβαση του έργου για την κατασκευή της νέας γέφυρας του οικισμού Κοσμίου και για την αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής μέχρι την είσοδο του οικισμού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν με απόφαση του κ. Μέτιου το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33 μέτρα και πλάτος 16,75 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο.

Θα κατασκευαστεί στη θέση της υπάρχουσας γέφυρας, στο ύψος του ποταμού Τρελοχείμαρρου στη βόρεια είσοδο του οικισμού, η οποία θα κατεδαφιστεί καθώς είναι παλαιά και εμφανίζει σημάδια καταπόνησης.

Παράλληλα με την κατασκευή της νέας γέφυρας, το έργο προβλέπει και τη βελτίωση του επαρχιακού δρόμου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής μέχρι τη βόρεια είσοδο του Κοσμίου, συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους δύο μέτρων.

Για το διάστημα κατά το οποίο θα κατασκευάζεται η νέα γέφυρα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω ιρλανδικής διάβασης η οποία βρίσκεται σε απόσταση 550 μέτρων ανατολικά της υπάρχουσας γέφυρας.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Μουλταζά Ταρκάν, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αθλητισμού Αχμέτ Ιμπράμ και Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Τζιχάν Ιμάμογλου, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ροδόπης.

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της νέας γέφυρας Κοσμίου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood