Σύσκεψη προετοιμασίας ενόψει της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια.

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προετοιμασία της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμουΣυζητήθηκαν οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος, η αυστηρή και καθολική εφαρμογή ενός σύγχρονου, σαφούς και πλήρους νόμου κατά του καπνίσματος, καθώς και η προσπάθεια μείωσης των καπνιστών συνολικά που αποτελεί εθνικό στόχο για την κυβέρνηση.

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προετοιμασία της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμουΌπως αποδεικνύουν άλλωστε οι έρευνες, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε άλλη φορά για την αποδοχή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Επίσης αξιολογήθηκε η πορεία της μεγάλης καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου.

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προετοιμασία της πλήρους εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμουΣτη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας συντονισμού εσωτερικών πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, καθώς και ο επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Φωτό: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού.