Το Υπουργείο Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης θέτει υπό την αιγίδα του τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, ο οποίος διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας “Envolve Entrepreneurship”, και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων όλης της χώρας.

Στόχος του διαγωνισμού, που είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι η ενεργοποίηση μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

Οι ομάδες των μαθητών-μαθητριών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν να υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους επικεφαλής εκπαιδευτικούς των ομάδων των μαθητών, έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021 στην ιστοσελίδα  https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ανέφερε: “Θέτουμε υπό την αιγίδα μας τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, διότι δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας. Τους βάζει σε μια παραγωγική διαδικασία σκέψης μέσω της οποίας ανακαλύπτουν και αντιλαμβάνονται πως η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα προσφέρει δυνατότητες δημιουργίας, εξέλιξης και προόδου. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη, αποκτά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, διευρύνοντας τους ορίζοντες των συμμετεχόντων”.

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.