Την «Υπηρεσία για Ζώα Συντροφιάς», ενεργοποιεί το περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευαισθητοποιημένο από τις καθημερινές δυσκολίες των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του covid-19.

Η εν λόγω παροχή απευθύνεται σε πολίτες-ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό (είτε ως επιβεβαιωμένα κρούσματα είτε ως στενή επαφή κρούσματος), και που κατ΄ εφαρμογή το υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ αδυνατούν να εξέλθουν της οικίας τους, και αφορά στη δυνατότητα εξόδου-ανακούφισης των κατοικιδίων διάρκειας 30 – 60 λεπτών.

Η δράση στοχεύει στην τήρηση των κανόνων ευζωίας όλων των ζώων συντροφιάς και στη βοήθεια των ατόμων που διαθέτουν κατοικίδια αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Πληροφορίες, στο 6947372376.

Η υπηρεσία θα παρέχεται από την Κυνοφιλική Ομάδα του περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εννοείται δωρεάν, όπως ισχύει άλλωστε και για όλες τις υπηρεσίες του εθελοντικού οργανισμού.

Ως γνωστόν, το περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνδράμει σε καθημερινή βάση τις Κρατικές και Δημοτικές Υπηρεσίες, όλο το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού.