• Αντώνης Λιάπης: “Ανατέλλει μια νέα Ελλάδα!”.

Τη σημερινή μέρα, 4/4, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, επέλεξε συμβολικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για να ανακοινώσει στην απογευματινή ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του Κορωνοϊού, τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας (animalsolidarity.gov.gr) για τη συγκέντρωση τροφών, φαρμάκων και υπηρεσιών για αδέσποτους σκύλους, γάτες αλλά ακόμα και ιπποειδή.

“Μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα ζώα της πόλης μας – Μια πράξη ευθύνης για τους τετράποδους φίλους μας”, είναι το σύνθημα της πρωτοβουλίας, εμπνευστής της οποίας είναι ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος εξ εμφανίσεως του κορωνοϊού συμπεριέλαβε τα αδέσποτα ζώα στις κυβερνητικές δηλώσεις, και κινητοποίησε με οδηγίες του τους εν πολλοίς αδρανείς, αδιάφορους ή ακόμα και εχθρικούς προς τα αδέσποτα, Δήμους της χώρας.

“Πρέπει να περάσουμε την περιπέτεια αυτή στεκόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο. Σίγουρα τα αδέσποτα ζώα αλλά και ζώα που ανήκουν σε οικογένειες που πλήττονται από την κατάσταση, θέλουν τη βοήθειά μας. Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως στόχο να συγκεντρώσει εταιρίες που παρασκευάζουν ή προμηθεύουν την αγορά με τροφές για τα οικόσιτα ζώα, αλυσίδες εμπορίου ή κτηνιάτρους που μπορούν να προσφέρουν με τις υπηρεσίες τους, γύρω από έναν κοινό σκοπό: να συστηματοποιήσουμε την αλληλεγγύη μας και προς τα ζώα, ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί και ανθρώπινοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

“Σχεδόν απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα”, χαρακτηρίζει την ενέργεια ο γνωστός φιλόζωος της Κομοτηνής κ. Αντώνης Λιάπης, που συγχαίρει δημοσίως τον κ. Λιβάνιο, επισημαίνοντας: “Ο Υφυπουργός με την επαναστατική του πρωτοβουλία εντάσσει την Ελλάδα στη σφαίρα της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης, προς όλα τα πλάσματα που μοιράζονται μαζί μας τον πλανήτη γη. Ανατέλλει μια νέα Ελλάδα!”.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών: animalsolidarity.gov.gr