Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, η συζήτηση γύρω από την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, παραμένει ζωηρή.

Αν και όταν άνοιξε αυτή η συζήτηση, διαφαινόταν μια ομοθυμία των τοπικών φορέων υπέρ της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τα νερά τάραξε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή του με φορείς από τη Θράκη, ότι εφόσον εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, θα ακυρώσει το σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης.

Η επίμαχη δήλωση προκάλεσε μπαράζ αρνητικών σχολίων στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αφενός γιατί η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα ήταν αίτημα, το οποίο είχε στηρίξει στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία, αφετέρου γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πάντως, η ΝΟΔΕ Αχαΐας έσπευσε να συνταχθεί με την θέση του προέδρου του κόμματος, αν και, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, κάποια στελέχη της στέκονταν «μουδιασμένα» απέναντι στις εξελίξεις.

Την έκπληξη, ωστόσο, ήρθε να κάνει ο «γαλάζιος» υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προ τριών μηνών τον είχε επιλέξει για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα.

«Χωράει τέταρτη Νομική στην Ελλάδα», τόνισε εμφατικά ο κ. Φαρμάκης, «και σας το λέει ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης». «Από εκεί και πέρα, όμως, τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι «αυτό είναι που γίνεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή».

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Κομοτηνής, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης» και Γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Κομοτηνής.