«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», καθιστά σαφές με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα κάνει λόγο για «διασπορά fake news».
Επίσης διαμηνύει πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
H ανακοίνωση του Υπουργείου αφορά τις εξελίξεις στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και δημοσιεύματα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για «κατοχή» από τουρκικά στρατεύματα ελληνικών εδαφών στην περιοχή.
Σχετικό δημοσίευμα παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα «The Sun», ενώ αντίστοιχες αναφορές (με παραπομπές σε ελληνική ιστοσελίδα) έγιναν και από τη Daily Mail. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα κατά της Άγκυρας για το ζήτημα.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
“Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.