Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. από σήμερα ο Θρακιώτης, Υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης

Υπαρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο Εβρίτης, μέχρι σήμερα Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Υποστράτηγος, Πασχάλης Συριτούδης.
Screenshot_588

Η επιλογή του εντάσσεται στο πλαίσιο των σαρωτικών αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τις τακτικές κρίσεις που αποφασίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του ΚΥΣΕΑ, με την υπογραφή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του Λάζαρου Μαυρόπουλου τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος είχε μέχρι πρότινος την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων. Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Προϊστάμενος Επιτελείου τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, ενώ Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, αναλαμβάνουν οι Υποστράτηγοι Χρήστος Μπουλούμπασης και Γιώργος Μιχαλόπουλος αντιστοίχως.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Υπουργός ερωτηθείς σχετικά έκανε λόγο για “βαθιά τομή με επιλογές από τη νέα γενιά της ελληνικής αστυνομίας” και συμπλήρωσε: “Στόχος είναι με σχέδιο και αλλαγές να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με έμφαση στην εγκληματικότητα, στην οπαδική και στην ενδοοικογενειακή βία, αλλά και στο φαινόμενο της βίας ανηλίκων που γνωρίζει έξαρση”.

Ταυτόχρονα στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος τοποθετήθηκε ο έως τώρα Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Υποστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας. Στον αποστρατευθέντα μέχρι σήμερα Αρχηγό, Αντιστράτηγο, Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood