ΥΠΑΑΤ | Νέα Πρόσκληση και παράταση ισχύος των προηγούμενων, για μείωση της νιτρορύπανσης

Επιλέξιμες, περιοχές της λίμνης Βιστωνίδας και του ποταμού Έβρου.
Screenshot_524

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του στις περιοχές που επλήγησαν από ακραία φαινόμενα, προδημοσίευσε νέα Προκήρυξη της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.

Επιλέξιμες είναι οι κάτωθι πέντε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης:

  • Θεσσαλικό Πεδίο
  • Περιοχή Αλμυρού Μαγνησίας
  • Πεδιάδα Ανατολικά & Δυτικά της Λίμνης Βιστωνίδας
  • Περιοχή του Νότιου Τμήματος του ποταμού Έβρου
  • Περιοχή του Βόρειου Τμήματος του ποταμού Έβρου

Η έκδοση της Πρόσκλησης αναμένεται εντός του πρώτου τετραμήνου του 2024 και οι δεσμεύσεις των δικαιούχων θα είναι διετούς διάρκειας.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα ετήσιας παράτασης των δεσμεύσεων για τους παραγωγούς που έχουν ενταχθεί στη Δράση μέσω της Β΄ και της Γ΄ Πρόσκλησης του 2022, αμέσως μετά τη λήξη των διετών δεσμεύσεων τους στις 15 Φεβρουαρίου 2024, χωρίς να υπάρξει διακοπή. Η υποβολή των αιτήσεων για ετήσια παράταση θα γίνει κατόπιν έκδοσης σχετικής Πρόσκλησης.

Στο κείμενο της προδημοσίευσης η οποία έχει αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ (www.minagric.gr) και του ΠΑΑ (www.agrotikianaptixi.gr)περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης των υποψηφίων δικαιούχων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η κυβέρνηση, εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες, ενισχύοντας με κάθε τρόπο και αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο και πόρο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα όμως φροντίζουμε και για την προστασία του περιβάλλοντος, ενεργοποιώντας δράσεις όπως η 10. 1.04. που αποτελεί μια τονωτική «ένεση» για την αγροτική παραγωγή. Στόχος μας είναι η ανάταξη των συγκεκριμένων περιοχών και η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής να γίνει σωστά και σε ισορροπία με την προστασία του περιβάλλοντος».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood