ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου

Σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Κελέτση.
S.Keletsis (1)

Με στόχο την αρωγή και την καθοδήγηση των αγροτών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στον Έβρο, και ύστερα από οδηγίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ενημερωτική σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού, Σταύρου Κελέτση, και τη συμμετοχή στελεχών του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”.

Στη σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών, αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν για τη διαχείριση της κατάστασης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κελέτσης, “ο ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” που αποτελεί τον επιστημονικό βραχίονα του ΥΠΑΑΤ, υλοποιεί πρόγραμμα τεχνικής στήριξης των πληγέντων γεωργών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, με το οποίο θα καθοδηγούνται με επιστημονικό τρόπο, με τις κατάλληλες απαραίτητες μελέτες, και την καθημερινή στήριξή τους, με τις αξιόπιστες συμβουλές για τη διαχείριση της επόμενης μέρας”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στην εκπόνηση σχεδίων ανασυγκρότησης με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο, και επεσήμανε ότι “ήδη έχουν τυπωθεί φυλλάδια με οδηγίες για τη διαχείριση των πυρόπληκτων αμπελώνων, οδηγίες για τη διάσωση των μελισσιών κ.α., ενώ γίνονται επιτόπου επισκέψεις των ειδικών συνεργατών του Οργανισμού για επίσπευση της αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν την παραγωγή της επόμενης χρονιάς”.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μελισσοκόμοι, ελαιοπαραγωγοί, αμπελουργοί, κτηνοτρόφοι, και τόνισαν την ανάγκη – μεταξύ άλλων – για οριοθέτηση χώρων βόσκησης και άμεση προμήθεια ζωοτροφών.

ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood