Υπ. Εργασίας: “Η ΝΔ υπόσχεται επαναφορά του προηγούμενου, εξοντωτικού καθεστώτος ασφαλιστικών εισφορών για τους μη μισθωτούς”

"Βαριές οι ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την «έκρηξη» των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία".
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
“Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ν. 4.387/16 που μείωσε δραστικά τις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών, αλλά και η νέα σημαντική ελάφρυνση που θα έχουν από την 1/1/2019, αποδεικνύει ότι η σημερινή Κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, σε αντίθεση με τη ΝΔ που υπόσχεται να επαναφέρει το προηγούμενο εξοντωτικό για αυτούς καθεστώς“.

Αυτό τονίζει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, απαντώντας στη δήλωση του αντίστοιχου Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, οτι: Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τον Σεπτέμβριο να είναι 2,5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2014, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο η αύξηση έφτασε το μισό δισ. ευρώ”.

“Μάταια η ΝΔ επιχειρεί για πολλοστή φορά να παραχαράξει τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για να κρύψει τις βαριές ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την «έκρηξη» των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την απώλεια κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους έως και το 2014“, αναφέρει ακόμη στην απάντησή του το Υπουργείο, και προσθέτει: “Τα στοιχεία του ΚΕΑΟ τη διαψεύδουν, αφού το 79% των οφειλετών ξεκίνησαν να χρωστούν για πρώτη φορά πριν από το 2015, και χρωστούν σήμερα το 97% των συνολικών οφειλών. Οι οφειλές αυτές δημιουργήθηκαν κυρίως κατά την περίοδο των πλασματικών και αυτόματα αυξανόμενων ανά τριετία ασφαλιστικών εισφορών που επιβάλλονταν στους μη μισθωτούς, με βάση το παλιό σύστημα των εισφορών, πριν από τον ν. 4.387/16″. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood