Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ροδόπης, Χρ. Κουκάκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, ο γραμματέας του Φ.Σ. Ξάνθης Γιώργος Ασσανάκης, και το μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ. Έβρου Αναστασία Σιανκούρη.
Για την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης και τον σημαντικό ρόλο αυτής στην αναβάθμιση και στην επικαιροποίηση των γνώσεων των φαρμακοποιών, μίλησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ. Σεραφείμ
Ζήκας.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Απόστολος Βαλτάς αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για το επάγγελμα του φαρμακοποιού, στις διεκδικήσεις του κλάδου και στον ρόλο του φαρμακοποιού μέσα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται καθιστώντας το φαρμακείο κόμβο υπηρεσιών υγείας γύρω από το φάρμακο, τις ανάγκες των ασθενών και σε δράσεις πρόληψης για τη δημόσια υγεία.
Στη συνέχεια ο κεντρικός εισηγητής, Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός φαρμακοποιός, Μέλος του Advisory Group του Vaccine Safety Net του WHO, Υπεύθυνος Νοσοκομειακού Φαρμακείου στην Ψυχιατρική Κλινική «Αγία Αικατερίνη», μίλησε για τα είδη των αντιγόνων και την ταξινόμηση των εμβολίων, και για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων. Ακόμη αναφέρθηκε στον ρόλο του
φαρμακοποιού στη συμβουλευτική και στη φαρμακευτική πρακτική, που περιλαμβάνει έλεγχο στις αλληλεπιδράσεις, προφυλάξεις, αντενδείξεις, συγχορήγηση εμβολίων, ορθή πρακτική για τη διενέργεια εμβολιασμού και στην ανίχνευση εμβολιαστικών αναγκών.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Win Medica και ΒΙΑΝΕΞ.