Ημερίδα με θέμα “Αγριόχοιρος, ένα πολύτιμο θήραμα”, διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Αγριόχοιρος, ένα πολύτιμο θήραμα", διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής στο Κέντρο Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης Κυνηγών που διατηρεί.
8150CBF9-6963-4BB8-85C6-B45569FAA5E6_1_201_a

Εισηγητές ήταν οι:

  • Φωτεινιάς Νίκος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με θέμα: Μέτρα προστασίας, βιοασφάλεια και χειρισμός των θηραμάτων. Η περίπτωση του Αγριόχοιρου”.
  • Μπίρτσας Περικλής, Καθηγητής Βιολογίας Άγριας Πανίδας του τμήματος Δασολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής Επιστημονικού της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, με θέμα: H διαχείριση του αγριόχοιρου στη σκιά της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων”.
  • Καραμπατζάκης Θεοφάνης, Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, με θέμα: “Ασφάλεια του κυνηγού στο κυνήγι του αγριόχοιρου”.

Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός κυνηγών του Ν. Ροδόπης, οι οποίοι ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους εισηγητές για όλες τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, για τα μέτρα προστασίας και βιοσφάλειας κατά τη διαδικασία της θήρας αλλά και για τον ρόλο των κυνηγών και των κυνηγετικών οργανώσεων στην αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τα μέτρα ασφαλείας κατά τη θήρα του αγριόχοιρου.

Τέλος, ο επιστημονικός συνεργάτης των συλλόγων της Θράκης, Πλατής Πέτρος, ενημέρωσε για τα στοιχεία κάρπωσης καθώς και την αύξηση του πληθυσμού του αγριόχοιρου στην περιοχή.

Στη σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, Χαλβατζής Παναγιώτης, αφού ευχαρίστησε τους κυνηγούς που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα, τους εισηγητές αλλά και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης καθώς και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία που έχουν, τόνισε τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Σύλλογος στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των κυνηγών, και ότι αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά εκπαιδευτικών ημερίδων που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα. Τέλος δήλωσε ότι οι κυνηγοί της Ροδόπης είναι έτοιμοι να συνδράμουν, όπως έχουν κάνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν, την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την τοπική κοινωνία, στα θέματα προστασίας και ανάπτυξης του φυσικού περιβάλλοντος.   

Ημερίδα με θέμα "Αγριόχοιρος, ένα πολύτιμο θήραμα", διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής Ημερίδα με θέμα "Αγριόχοιρος, ένα πολύτιμο θήραμα", διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood