• Γράφει η Γεωργία Ανδρέου-Μιχαηλίδη.
Με το σύνθημά «η μητέρα είναι το πρόσωπο που έχει κάνει τα περισσότερα για τον καθένα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο», καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως παγκόσμια ημέρα της μητέρας.
Στην πατρίδα μας η μέρα της μητέρας είναι συνδεδεμένη με τη γιορτή της Υπαπαντής· μάλιστα αρχικά είχε καθιερωθεί ως η ημέρα της μητέρας στην Ελλάδα, όταν η Παναγία Μάνα πηγαίνει το παιδί στην Εκκλησία για να πάρει ευχή, και ταυτόχρονα με τη δημόσια εμφάνισή Της γίνεται εκτός από μητέρα του παιδιού Της και μητέρα όλου του κόσμου. Μας δίνει τη δυνατότητα να προστρέχουμε σ’ Αυτήν ως μάνα. Να ζητούμε τη βοήθειά Της, τις μεσιτείες Της, να τρέχουμε κι εμείς σαν μικρά παιδιά στην αγκαλιά Της για να παρηγορηθούμε. Όλοι, σύμφωνα με τη δική μας παράδοση, και αυτοί ακόμη που στερούνται τη μητρότητα, έχουν μάνα την Παναγία.
Ημέρα της Μητέρας: μια μέρα τιμής στο ιερό πρόσωπο της μάνας, που δεν θα ήταν υπερβολή να τιμάται ακόμα και κάθε μέρα. Μέσα στις δυσκολίες των καιρών μας, κάθε γυναίκα που γίνεται μητέρα, αξίζει την εκτίμηση και τη στήριξη όλων. Χάρη σ’ αυτήν ένας νέος άνθρωπος προχωρά στη ζωή μπροστά και είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο της ανθρωπότητας.
Χρόνια Πολλά! Με την ευχή η  Παναγία μας, η μητέρα όλου του κόσμου, να φωτίζει και να ενδυναμώνει όλες τις μανούλες σε έναν κόσμο με κατανόηση και στήριξη της μητρότητας από την Πολιτεία και από όλους μας.