Ιλχάν Αχμέτ: “Χρηματοδότηση Δήμων και έξυπνες πόλεις – Ανικανότητα, καθυστερήσεις και εμπαιγμός από την Κυβέρνηση”

"Η ψηφιακή εποχή δεν συγχωρεί καθυστερήσεις".
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΒΟΥΛΗ

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ροδόπης και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, τονίζει:

“Χρηματοδότηση Δήμων και έξυπνες πόλεις | Ανικανότητα, καθυστερήσεις και εμπαιγμός από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εδώ και τρία χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδεικνύει ανεξήγητη αδυναμία να συντονίσει και να ολοκληρώσει έργα σχεδόν μισoού δισ. ευρώ που αφορούν την ψηφιακή ανάπτυξη των Δήμων της χώρας μας. H ψηφιακή μετάβαση των Δήμων, η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, και οι ανθεκτικές πόλεις μας, δεν αποτελούν προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα:

Τον Ιούνιο του 2020 και τον Οκτώβριο του 2021:

Η Κυβέρνηση εξαγγέλλει προς τους Δήμους μέσω λαμπερών παρουσιάσεων, έργα πληροφορικής μισού δισ. ευρώ από χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πολύ νωρίς διαβλέπει την αδυναμία της Κυβέρνησης για τον επιτυχή σχεδιασμό, συντονισμό και ολοκλήρωση, και αυτών των ψηφιακών έργων.

Τον Σεπτέμβριο του 2022:

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εφιστώντας την προσοχή καθώς οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για δύο χρόνια παραμένουν στα χαρτιά. Σε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη, γιατί παρά τις υποσχέσεις, τις εξαγγελίες, και τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις, σχεδόν τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τότε, η απάντηση από την Κυβέρνηση ήταν ενδεικτική της σύγχυσης και των προσπαθειών αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού. Σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν δεν δόθηκαν ξεκάθαρες και ουσιαστικές απαντήσεις, καθώς ο τότε υφυπουργός κ. Λιβάνιος αναλώθηκε σε γενικότητες και χαοτικές απαντήσεις που οδηγούσαν σε περαιτέρω σύγχυση για την πορεία των έργων.

Σήμερα, Σεπτέμβριος 2023:

Όλα τα ψηφιακά έργα που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν τους «Έξυπνους Δήμους» παραμένουν στα «σκαριά». Καμία υλοποίηση, καμία χρηματοδότηση, και νέες υποσχέσεις. Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου, αναγγέλλει τα ίδια έργα ξανά και ξανά στα οποία αναθεωρούνται οι προθεσμίες. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στοχεύει στην ευημερία των πολιτών, στην ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και στην ενδυνάμωση των Δήμων της Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δίκαιη ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας. Βασίζεται σε συγκεκριμένες δράσεις, προδιαγράφει το πλαίσιο και τις αρχές για μια ολοκληρωμένη και συνεκτική ψηφιακή πολιτική, η οποία ενδυναμώνει τους πολίτες και τη δημοκρατία, και απελευθερώνει δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της κοινωνίας και της οικονομίας. Η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών από τους Δήμους συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην ανάπτυξη, στην εξοικονόμηση πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, είναι επιτακτική η ανάγκη για σωστή και έγκαιρη πρόληψη των φυσικών καταστροφών σε τοπικό επίπεδο αφού σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία έχουν τη δυνατότητα να προβλέψουν και να ειδοποιήσουν ενδυναμώνοντας την πρόληψη, τη γρήγορη αντιμετώπιση και τη συνεργασία κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαιτεί σε όλα τα δημόσια έργα ψηφιακών υποδομών:

• σεβασμό στην ενημέρωση όλων των πολιτών,

• διευρυμένη διαβούλευση,

• διαφάνεια,

• λογοδοσία,

• αποτελεσματικότητα.

Η ψηφιακή εποχή δεν συγχωρεί καθυστερήσεις.

Οι ίδιες ερωτήσεις που τέθηκαν έναν χρόνο πριν, παραμένουν το ίδιο επίκαιρες. Από τη στιγμή που η παρούσα Κυβέρνηση δεν παρέχει τη δυνατότητα προς τους πολίτες να αναζητήσουν και να λάβουν άμεση και συνολική ενημέρωση για την πορεία των δράσεων ψηφιακής μετάβασης στο Δημόσιο, απαιτούμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα συγκεκριμένα εύλογα ερωτήματα και προς τούτο θα κατατεθεί σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood