Ιλχάν Αχμέτ στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: “Οφείλουμε να προστατεύσουμε το δικαίωμα της Μειονότητας να εκφράζεται ελεύθερα στην κάλπη”

"Είκοσι χρόνια παλεύουμε να φέρουμε έναν άλλο τρόπο σκέψης στη Μειονότητα, τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης, τον δυτικό τρόπο σκέψης, και ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ίδια την Μειονότητα και τη Θράκη".
Screenshot_884
“Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα της Μειονότητας να εκφράζεται ελεύθερα στην κάλπη”, τόνισε ο Βουλευτής Ροιδόπης του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, Ιλχάν Αχμέτ, μιλώντας ζωντανά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.
“Πολλές φορές στη μακρά πολιτική ιστορία της Θράκης επιχειρήθηκε η χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου από πολλές πλευρές”, σημείωσε ο Ιλχάν Αχμέτ, και πρόσθεσε: “Αυτή την φορά, όμως, μιλάμε για τη δράση ενός συγκεκριμένου διπλωμάτη, του προηγούμενου Προξένου κ. Μουράτ Ομέρογλου. Η άποψή μου είναι ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες έχουν υψηλή αξιοπιστία στο σύνολο τους και δεν πρέπει να γενικεύουμε. Εμείς σαν Ελλάδα θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις γειτονίας και ο καθένας να έχει τον ρόλο του. Όμως όταν ο προηγούμενος Πρόξενος είχε μια άκρως παρεμβατική στάση στα εσωτερικά της Μειονότητας, έκανα καταγγελία εναντίον του και το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε και ερώτηση στην Βουλή προς τον κ. Δένδια με την οποία είχαμε αναφέρει συγκεκριμένα γεγονότα”.
Συνεχίζοντας ο Βουλευτής υπογράμμισε: “Αυτή τη στιγμή η Μειονότητα αισθάνεται έναν φόβο και εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα πάει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου χωρίς φόβο. Από όλη αυτή τη “φασαρία” που γίνεται στο πανελλήνιο, φοβάται μήπως η επόμενη μέρα για την ίδια δεν είναι καλή ή μήπως στοχοποιηθεί. Εγώ αντιθέτως θέλω να τονίσω ότι αυτή η δημοσιότητα θα αποβεί προς όφελός της, τελικά, γιατί έτσι θα προστατεύσουμε την ελεύθερη βούλησή της στην πορεία προς τις κάλπες“.
Εξάλλου, συμπλήρωσε με νόημα: “Είκοσι χρόνια παλεύουμε να φέρουμε έναν άλλο τρόπο σκέψης στη Μειονότητα, τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης, τον δυτικό τρόπο σκέψης, και ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ίδια την Μειονότητα και τη Θράκη”.
Σχολιάζοντας τις αστοχίες του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, επεσήμανε: “Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτευτές του προσπαθούν να λαϊκίσουν. Δεν θα πρέπει, ούτε οι ίδιοι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας που θα έρθει στη Θράκη να πέσει σε αυτήν την παγίδα. Αν δηλαδή υπερθεματίσουμε το ποιος προστατεύει τη Μειονότητα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλός προστάτης της και ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι διώκτες της, νομίζω ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Ο κ. Κατρούγκαλος είχε αυτή την ενημέρωση για τις παρεμβάσεις που γίνονται και την παραβίαση του άρθρου 42 της Συνθήκης της Βιέννης. Ο κ. Τσίπρας είναι γνώστης όλων αυτών και έχει μεγάλη ευθύνη. Και βέβαια πρέπει να μιλήσει και ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ για την “ταμπακιέρα”. 
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood