Για το απώτερο μέλλον χωρίς χρονική δέσμευση για την ημερομηνία ολοκλήρωσής τους, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στη φάση προκηρύξεως της Β’ φάσης του Διαγωνισμού, υπόσχεται να προχωρήσει η σημερινή κυβέρνηση την κατασκευή των αναλογικών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, ενός έργου απολύτως απαραίτητου που θα σώσει από το άγος της οριζόντιας ληστρικής επιδρομής στα εισοδήματα των ντόπιων πολιτών που κάνουν χρήση του αυτοκινητοδρόμου που διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα από τα ανατολικά έως τα δυτικά σύνορα της χώρας”. Αυτό τονίζει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, επικαλούμενος την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Μεταφορών & Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος του διαβίβασε σχετικό έγγραφο της Εγνατίας Οδού.

eikona 1Στο έγγραφο παρουσιάζονται οι προδιαγραφές των αναλογικών διοδίων που θα ισχύσουν για όλους τους τύπους των οχημάτων, καθώς και η δημιουργία πλευρικών σταθμών διοδίων που αφορά και την περιοχή της Ροδόπης ειδικότερα αλλά και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ευρύτερα, σε εννέα σημεία. Την ίδια ώρα, βάσει επίσης της απάντησης του υπουργού, το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να λειτουργήσουν επιπλέον δύο μετωπικά διόδια σε Καβάλα και  Ασπροβάλτα, πέραν των ήδη πέντε εν λειτουργία από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που όπως υπογραμμίζει ο Ιλχάν Αχμέτ, “ανεβάζει περαιτέρω την επιβάρυνση των εποχούμενων Θρακιωτών”.

Και καταλήγει ο βουλευτής Ροδόπης: “Όπως είναι φανερό η σημερινή κυβέρνηση -παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της- δεν θα κατορθώσει να ολοκληρώσει την δημιουργία των αναλογικών διοδίων στην διάρκεια της θητείας της, καθώς οι εκλογές είναι σε λίγους μήνες από σήμερα. Να σημειωθεί ότι τα αναλογικά διόδια ήταν προγραμματισμένα να λειτουργήσουν από την 1-1-2018”.