Ιλχάν Αχμέτ στη Βουλή: “Η Εγνατία Οδός εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους σε κάθε χιλιόμετρό της!”

Ο Βουλευτής της Ροδόπης φέρνει προ των ευθυνών τους, τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών & Μεταφορών, και Μετανάστευσης & Ασύλου, εν όψει του καθημερινού πλέον εγκληματικού φαινομένου αντίθετης κίνησης στην Εγνατία Οδό, διακινητών παράνομων μεταναστών.
ΙΛΧΑΝ ΟΚ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών & Μεταφορών, και Μετανάστευσης & Ασύλου, με θέμα “Η συστηματική παραβίαση του ΚΟΚ στην Εγνατία Οδό από παράνομους διακινητές παράτυπων μεταναστών θέτει σε καθημερινή διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές στη Θράκη”, κατέθεσε ο Ιλχάν Αχμέτ.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής της Ροδόπης αναφέρει:

“Τους τελευταίους μήνες παραιτείται το εξόχως ανησυχητικό φαινόμενο για την ασφάλεια των εποχούμενων πολιτών που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, κυρίως στον άξονα της Θράκης, μεταξύ Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, διακινητές παράτυπων μεταναστών να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη.
Το γεγονός αυτό έχει ήδη προκαλέσει πολλά δυστυχήματα, με δύο νεκρούς ανυποψίαστους πολίτες που κινούνταν κανονικά στο οδόστρωμα, και πολύ περισσότερους τραυματίες που την τελευταία στιγμή απέφυγαν τα χειρότερα.
Οι τοπικές κοινωνίες στις περιοχές αυτές βρίσκονται σε αναστάτωση καθώς η χρήση ενός κατεξοχήν – υποτίθεται – ασφαλούς αλλά και ακριβού ως προς το κόστος διέλευσής του, κλειστού αυτοκινητοδρόμου, όπως είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, εγκυμονεί πλέον θανάσιμους κινδύνους κυριολεκτικά σε κάθε χιλιόμετρό της!
Την ίδια στιγμή οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων, αφού οι ιθύνοντες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ δείχνουν προς την κατεύθυνση της αστυνόμευσης του αυτοκινητοδρόμου από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς οι πολίτες να γίνονται δέκτες πειστικών απαντήσεων για την διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και της ασφαλούς διακίνησής τους, όπως είναι αυτονόητο καθήκον ενός πολιτισμένου κράτους.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

1ον: Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την αντιμέτωπη του φαινομένου της κατά σύστημα αντίθετης κίνησης στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας διακινητών παράτυπων μεταναστών, στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, ειδικά στον άξονα της Θράκης, μεταξύ Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης;
2ον:) Ποιες οι ενέργειες που κάνετε προκειμένου να περιορίσετε και τελικά να εξαλείψετε το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών στη Θράκη, και ειδικά στις πύλες εισόδου στη χώρα μας, από πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κατ’ επάγγελμα στο συγκεκριμένο εγκληματικό αντικείμενο;

Ο ερωτών βουλευτής, Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood