Ιλχάν Αχμέτ: Πρόδηλη η αναγκαιότητα στήριξης της εστίασης με μέτρα αντισταθμιστικά του άτυπου lock down

"Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις της εστίασης χωρίς να λαμβάνει αντισταθμιστικά μέτρα που να καθιστούν βιώσιμο τον κλάδο, ενώ από τον περασμένο Ιούλιο έχει αποσύρει κάθε μέτρο στήριξης προς τον συγκεκριμένο κλάδου".
ΙΛΧΑΝ ΟΚ

Εν όψει του άτυπου lock down στο οποίο εισέρχεται η εστίαση από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ με ερώτησή του προς τους υπουργούς, Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητά σειρά μέτρων στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου τα οποία να αντισταθμίζουν τις αναμενόμενες απώλειες.

Συγκεκριμένα ο Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει:

“Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις της εστίασης καθώς τα νέα μέτρα  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα οποία προβλέπονται rapid test και για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων της εστίασης, δημιουργούν νέα δεδομένα και περιορίζουν σημαντικά, με βάση τη μέχρι σήμερα εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, την πελατειακή βάση των επιχειρήσεων του κλάδου.

Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους χώρους εστίασης, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας  παραμένει ανεμβολίαστο ενώ ταυτόχρονα αναφύονται τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις της εστίασης χωρίς να λαμβάνει αντισταθμιστικά μέτρα που να καθιστούν βιώσιμο τον κλάδο, ενώ από τον περασμένο Ιούλιο έχει αποσύρει κάθε μέτρο στήριξης προς τον συγκεκριμένο κλάδου.

Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να σηκώνει στις πλάτες της όλο το βάρος η εστίαση που παρέμεινε κλειστή για μήνες και συσσώρευσε χρέη και ζημίες.

Ιλχάν Αχμέτ: Πρόδηλη η αναγκαιότητα στήριξης της εστίασης με μέτρα αντισταθμιστικά του άτυπου lock downΤα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε αναπότρεπτο κίνδυνο την βιωσιμότητα χιλιάδων επιχειρήσεων.

Καθίσταται μετά από αυτά πρόδηλη η ανάγκη για την κυβέρνηση να στηρίξει με πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

Α) Προτίθεστε να ενισχύσετε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής;

Β) Σκοπεύετε να προβείτε σε μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023;

Γ) Θα φέρετε νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων;

Ο ερωτών βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood