Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, για το θέμα της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, για τις ζημιές που υπέστησαν αυτές από τις καταστροφικές πλημμύρες της 10ης Ιουλίου του 2019, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.
Είναι η δεύτερη αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ για το θέμα. Η πρώτη είχε συνπέσει με την έκδοσηομόφωνου ψηφίσματος του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών τον περασμένο Φεβρουάριο.
Στην πρώτη απάντηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών που δόθηκε στις 16 Απριλίου του 2020, γινόταν λόγος για την αναμονή εκ μέρους του Υπουργείου της ολοκλήρωσης των αυτοψιών των πληγέντων κτιρίων προκειμένου στην συνέχεια να εκδοθεί ΚΥΑ για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών. Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στον βουλευτή Ροδόπης, απέστειλε στις 28 Ιουλίου 2020 όλους τους πίνακες με τις καταγεγραμμένες καταστροφές. Συνεπώς, εναπόκειται πλέον στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών η ολοκλήρωση των διαδικασιών περί εκδόσεως ΚΥΑ για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών.
Η δεύτερη Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ:

“Αθήνα, 12/10/2020

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  κ. Κωνσταντίνο Α. Καραμανλή.

ΘΕΜΑ: «Οριοθέτηση περιοχών μετά από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στις 10 Ιουλίου 2019 σε περιοχές του δήμου Μαρωνείας –Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης.

Κύριε Υπουργέ.

Σε απάντηση της Αναφοράς μου 675/13.02.2020 με ενημερώνατε στις 16-4-2020 ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκονται εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτοψιών των πληγέντων κτηρίων από τους αρμόδιους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προκειμένου στη συνέχεια το Υπουργείο σας να προβεί στη σύνταξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί οριοθέτησης των πληγεισών, λόγω της πλημμύρας στις 10.07.2019.

Επανερχόμενος στο θέμα, σας διαβιβάζω έγγραφο του αντιδημάρχου του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών για την οριοθέτηση περιοχών μετά από έντονη χαλαζόπτωση της 10ης Ιουλίου 2019 σε περιοχές του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με το οποίο σας έχει αποσταλεί στις 28-7-2020 πλήρης πίνακας καταγραφής των αυτοψιών, προκειμένου να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας στην οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών μετά την έντονη βροχόπτωση της 10 Ιουλίου 2019.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.                

Ο Αναφέρων βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης”.