- “Να καλυφθούν τα δεκάδες κενά και να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί”.
- “Η Μειονοτική Εκπαίδευση είναι δικαίωμα επιλογής και οφείλει να είναι ισότιμη με τη Δημόσια”.
Τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Κωνσταντίνο Μπαντίκο, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.
Ο βουλευτής, παρουσία και του προϊσταμένου μειονοτικής εκπαίδευσης Θράκης, Βασίλη Συμεωνίδη, ανέπτυξε όλη την γκάμα των εκπαιδευτικών ζητημάτων δημόσιας και μειονοτικής εκπαίδευσης, και έθεσε τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου και των γονέων, καθώς και τα ανοιχτά θεσμικά ζητήματα που «καίνε» αυτή την εποχή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ροδόπη αλλά και στην περιφέρεια ΑΜ-Θ ευρύτερα.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την μειονοτική εκπαίδευση, έθεσε τα ζητήματα:
-
“της καθυστέρησης που παρατηρείται στις προσλήψεις αναπληρωτών του κλάδου ΠΕ73.
-
της πλήρους λειτουργίας των ολοήμερων προγραμμάτων και στα μειονοτικά σχολεία, εφόσον υπάρχει η ομόθυμη βούληση των γονέων και των κηδεμόνων ως προς αυτό.
-
της λειτουργίας της παράλληλης στήριξης και στα μειονοτικά σχολεία με δυνατότητα απασχόλησης και εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ73 όπου απαιτείται.
-
της επαναλειτουργίας μειονοτικών σχολείων όταν ο αριθμός των μαθητών υπερκαλύπτει τις προϋποθέσεις που τίθενται, γεγονός που κατά παράδοξο τρόπο δεν συμβαίνει σήμερα.
-
του δικαιώματος για προσλήψεις του κλάδου ΠΕ73 στα δημόσια σχολεία, γεγονός που προβλέπεται από τον νόμο αλλά εμποδίζεται έως τώρα η συμμετοχή τους με γραφειοκρατικά προσκόμματα στις σχετικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
-
των βιβλίων που θα διανεμηθούν φέτος στα μειονοτικά σχολεία και του καθεστώτος που ισχύει σήμερα.
-
των καθαριστριών που θα προσληφθούν και του εργασιακού καθεστώτος κάτω από το οποίο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό συνθήκες δύσκολες και εξαιρετικές, ειδικά κατά την φετινή περίοδο.
-
της κάλυψης των κενών θέσεων σε όλα τα μειονοτικά σχολεία και στην ειδική αγωγή.
-
της ενίσχυσης της Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και στα μειονοτικά σχολεία όπου είναι απαραίτητο.
-
της πιστής τήρησης των μέτρων ασφαλείας εν όψει του κορωνοϊού και των προκλήσεων που τίθενται για την διασφάλιση της ύπαρξης τάξεων με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών.