Την ικανοποίησή του για το γεγονός οτι όλα τα τεστ κορωνοϊού στην περιοχή του Αγιάσματος είναι αρνητικά, εκφράζει με δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, και εν όψει των μέτρων καραντίνας που ισχύουν στο χωριό, θέτει υπ’ όψιν των αρμοδίων την αναγκαιότητα της μετακίνησης των κατοίκων προς τα χωράφια τους, τα μαντριά και τους στάβλους τους. “Μπορούν όλα να γίνουν με τη δέουσα προσοχή για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και την επιβίωση των συμπολιτών μας που ανήκουν στις πληγείσες ομάδες του πληθυσμού από την πανδημία”, σημειώνει.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αχμέτ Ιλχάν:
“Θέλω κατ’ αρχάς να εκφράσω την μεγάλη ικανοποίησή μου για τα αποτελέσματα των τεστ στο Αγίασμα που βγήκαν όλα αρνητικά χθες. Θα αναμένουμε και τα αποτελέσματα των επόμενων ημερών με ψυχραιμία και σύνεση. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι δεδομένη και υποδειγματική από την κοινωνία της Ροδόπης. Όμως, θέλω να ζητήσω από όλους τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα για την διευκόλυνση της μετακίνησης των δημοτών του Αγιάσματος στα χωράφια τους και στους τόπους σταβλισμού των ζώων τους. Η αυτονόητη τήρηση των μέτρων προφύλαξης δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκαλέσει μια ακόμη οικονομική καταστροφή στην ήδη καθημαγμένη αγροτική οικονομία του τόπου μας. Μπορούν όλα να γίνουν με την δέουσα προσοχή για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και την επιβίωση των συμπολιτών μας που ανήκουν στις πληγείσες ομάδες του πληθυσμού από την πανδημία”.