• “Με επικοινωνιακά τρικ δεν λύνονται τα προβλήματα της Θράκης”.     
Παρά την  επίκληση του βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, στην ανάγκη άμεσης και κατ΄ εξαίρεση ανάληψης δράσης για τη στελέχωση των δικαστηρίων στην Κομοτηνή, και παρά την αναλυτική παράθεση των λόγων που επιβάλλεται να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των θεσμικών εκπροσώπων των υπαλλήλων της δικαιοσύνης, των δικαστών και του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, όπως τονίζει ο βουλευτής, “απλά αποδέχεται το πρόβλημα παρουσιάζοντας ανάγλυφη την εικόνα του με την πραγματικότητα των 4+1 διορισμών στην Κομοτηνή από την προκήρυξη 1Κ /2017 του ΑΣΕΠ με την οποία ωστόσο προκηρύχθηκαν 404 θέσεις κλάδου Γραμματέων (κατηγοριών Π.Ε.) στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες όλης της χώρας!”.
Σχολιάζοντας ο βουλευτής την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό, επισημαίνει: “Δυστυχώς η Θράκη έχει πρόβλημα με την αντιμετώπισή της από την κεντρική κυβέρνηση και αυτό συνέβαινε και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται και με την σημερινή της ΝΔ. Με επικοινωνιακά τρικ, φωτογραφίες, και ανάλογου χαρακτήρα δράσεις, δεν λύνονται δυστυχώς τα σύνθετα προβλήματα της Θράκης, και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν ιδίως εκείνοι που έχουν άμεση πρόσβαση στις κυβερνητικές αποφάσεις και στα γραφεία όπου αυτές λαμβάνονται”.       
Ειδικότερα, με την προκήρυξη 1Κ /2017 του ΑΣΕΠ, προκηρύχθηκαν προς πλήρωση 404 θέσεις κλάδου Γραμματέων (κατηγοριών Π.Ε.) στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Βάσει της εν λόγω προκήρυξης, δημοσιεύθηκαν: α) ο πίνακας διοριστέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Γ’/ 1122/ 9-11-2017) και β) ο πίνακας διοριστέων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Γ’ 1267/7-12-2017). Στους ως άνω πίνακες διοριστέων περιλαμβάνονται:
1) Μία (1) διοριστέα κατηγορίας Π.Ε. στο Πρωτοδικείο Ροδόπης, η οποία δεν απεδέχθη τον διορισμό.
2) Δύο (2) διοριστέοι κατηγορίας Π.Ε. στο Πρωτοδικείο Ροδόπης, οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία.
3) Ένας (1) διοριστέος κατηγορίας Π.Ε. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, ο οποίος απεδέχθη τον διορισμό και έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία.
4) Ένας (1) διοριστέος κατηγορίας Π.Ε. στο Ειρηνοδικείο Κομοτηνής ο οποίος έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία.
Για την κάλυψη της θέσης που η προαναφερθείσα διοριστέα δεν αποδέχθηκε τον διορισμό της στο Πρωτοδικείο Ροδόπης με υπεύθυνη δήλωσή της, άμεσα θα υποβληθεί στο ΑΣΕΠ αίτημα να πληρωθεί μέσω της διαδικασίας των αναπληρώσεων.

Εξάλλου, με την προκήρυξη 2Κ/2017 προκηρύχθηκαν προς πλήρωση μεταξύ άλλων, μία (1) θέση Σ.Ε. Πληροφορικής στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης και έχει ήδη δοθεί για υπογραφή η σχετική απόφαση διορισμού.

Ενώ με την προκήρυξη 8Κ/2017, προκηρύχθηκαν προς πλήρωση μεταξύ άλλων, μία (1) θέση κλάδου Δ.Ε. Γραμματέων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης και μία (1) θέση κλάδου Δ.Ε. Γραμματέων στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα εκδοθεί η σχετική απόφαση διορισμού.
Δείτε την απάντηση του Υπουργού: