“Σε ποια φάση βρίσκεται το έργου του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής;”, ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθετε προ ημερών ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, με κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Λίγες μέρες αργότερα, βρέθηκε στην Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και εξέτασε την πορεία των διαδικασιών υλοποίησης των συμπληρωματικών έργων από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Δήμο Κομοτηνής.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του στελέχους του Υπουργείου Υγείας, ο Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε:
“Χαίρομαι που η κοινοβουλευτική μου ερώτηση έφερε στην Κομοτηνή μετά από έναν χρόνο τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους. Έχω εμπιστοσύνη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και προς τις τοπικές αρχές της Κομοτηνής για την βούληση ολοκλήρωσης του μεγαλεπήβολου έργου του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής “Σταύρος Νιάρχος”, εντός χρονοδιαγραμμάτων. Όμως, τα ερωτήματα που έθεσα με την ερώτηση μου παραμένουν ενεργά και θα απαντηθούν στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
Α) Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει εγγράφει στον τακτικό προϋπολογισμό ως δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του νόμου  υπ’ αριθμ. 4667, Τεύχος A’ 38/20.02.2020, με τον οποίο κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβαση Δωρεάς του Έργου;
Β) Ισχύει το χρονοδιάγραμμα των 53 μηνών υλοποίησης του έργου από την ψήφιση του προρρηθέντος νόμου;
Γ) Σε ποια φάση βρισκόμαστε σήμερα;
Δ) Υπάρχουν αποκλίσεις και καθυστερήσεις από τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα λειτουργιάς για τον Ιούνιο του 2024 καθώς και για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Νοέμβριο του 2020;”.