Ιλχάν Αχμέτ: “Η Θράκη να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές με πρόσβαση στο δίκτυο 5G”

Ο Βουλευτής Ροδόπης ζητά ακόμη "να προστατευτούν με τη διατροφική συνήθεια «Χαλάλ» τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και σε δομές της ηπειρωτικής χώρας".
ΙΛΧΑΝ ΟΚ

Με τη συμμετοχή του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις βουλευτών που μετέχουν στην διακομματική επιτροπή της Θράκης με τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Μηταράκη, ο Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να πληροφορηθεί τη διαδικασία που αφορά στη διατροφική συνήθεια Χαλάλ των μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών. Ο κ. Μηταράκης απάντησε πως “όσον αφορά το Χαλάλ, υπάρχει εκεί που οι φιλοξενούμενοι σιτίζονται εντός των δομών, με τοπικούς διαγωνισμούς. Σε δομές όμως της ηπειρωτική χώρας που η σίτιση δεν γίνεται κεντρικά αλλά ψωνίζουν στα σούπερ-μάρκετ με το επίδομα σίτισης, δεν είναι πάντα δυνατόν να βρεθεί Χαλάλ. Επομένως, εκεί μπορεί να ανακύπτουν προβλήματα”.

Σε ό,τι αφορά τις δομές προσφύγων στη Θράκη, ο κ. Μηταράκης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή, τόνισε ότι “για τις εισόδους από Βουλγαρία η αύξηση του προσωπικού φύλαξης των συνόρων και η επιπρόσθετη πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων θα καλύψουν το τμήμα που δεν προστατεύει ο φράκτης του Έβρου. Σχετικά με την ενοικίαση διαμερισμάτων στον Έβρο δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα στο «ΕΣΤΙΑ» και δεν ενθαρρύνεται η εγκαθίδρυση δομών «ΕΣΤΙΑ» στη Θράκη. Περαιτέρω στην Θράκη οι προμηθευτές και οι κατασκευαστικές εταιρείες είναι ελληνικές ή ευρωπαϊκές. Τέλος, στο πεδίο των θρησκευτικών δικαιωμάτων, το Υπουργείο Μετανάστευσης στηρίζεται στις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας”. Όσον αφορά τη δομή στο Φυλάκιο του Έβρου, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι “δεν υπάρχουν πια ασυνόδευτα ανήλικα. Σε όλη τη χώρα εκκρεμούν 95.000 αιτήσεις ασύλου ενώ εκδίδονται περίπου 8.000 το μήνα. Σήμερα η Αρχή Προσφυγών έχει μόλις 6.000 εκκρεμείς υποθέσεις και μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουν συζητηθεί όλες”.

Ιλχάν Αχμέτ: "Η Θράκη να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές με πρόσβαση στο δίκτυο 5G"

Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη της διακομματικής με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε τις προτάσεις του σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Προκειμένου να θωρακιστεί η Θράκη αναπτυξιακά, αμυντικά, επενδυτικά, θα πρέπει να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 5G. Μόνο έτσι το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τα λιμάνια, το ΔΠΘ, το Δημόσιο αλλά και ο στρατός θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μεγάλες προκλήσεις που είναι συνυφασμένες με την πρόοδο και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Για την τηλεοπτική κάλυψη του ορεινού όγκου, τα χρήματα που δόθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για εξοπλισμό δορυφορικών κεραιών απέβησαν άσκοπα. Ξοδεύτηκε δημόσιο χρήμα χωρίς να έχει καλυφτεί εν τέλει τεχνολογικά από το σήμα της κρατικής τηλεόρασης ολόκληρη η Θράκη. Θα πρέπει να μην μείνει κανένα κενό στην ψηφιακή και τηλεοπτική κάλυψη της Θράκης μέσω μιας ολοκληρωμένης και διαφανούς δημόσιας επένδυσης».

Ιλχάν Αχμέτ: "Η Θράκη να ενταχθεί στις πρώτες περιοχές με πρόσβαση στο δίκτυο 5G"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood