Στις σημερινές επαφές της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης που πραγματοποιούνται στη Ροδόπη, συμμετέχει και ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.
Μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δήλωσε:
«Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα συσταθεί η διακομματική επιτροπή, ως μεγάλο θεσμικό και σοβαρό κόμμα, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην διακομματική. Και το αποφασίσαμε για έναν απλό λόγο: διότι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με την ανάπτυξη της Θράκης και πρέπει αυτά τα προβλήματα να συζητηθούν.
Όμως, κατά την συμμετοχή μας στην διακομματική επιτροπή, βάλαμε και κάποιες σκέψεις, κάποιους προβληματισμούς.
af129392 diakommatikh 1Ο πρώτος μας προβληματισμός ήταν και είναι ότι δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Θρακιωτών ως προς το πρακτικό αποτέλεσμα των εργασιών της επιτροπής. Δηλαδή, να μην πολιτικοποιηθεί, να μην είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, μια επικοινωνιακή προπαγάνδα ή ένα μέσο προκειμένου να αντληθούν πολιτικά οφέλη για τα κόμματα.
Δεύτερον, από την πρώτη στιγμή αναφέραμε τις ήδη γνωστές θέσεις μας για το κάθε θέμα που απασχολεί την Θράκη, ώστε να τις καταθέσουμε τόσο δια των τακτικών μελών του Κινήματος Αλλαγής όσο και από τους τοπικούς βουλευτές.
7ec43b1b diakommatikh 4Σήμερα είχαμε την ευκαιρία μετά την πρωτοβουλία της προέδρου της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφάσισε η ίδια την ατζέντα και τον τρόπο που θα έρθει εδώ και θα δει τους φορείς, να καταθέσουμε ως κόμμα τις προτάσεις μας για τους αγρότες μας, για την Μειονότητα, κατά τις επισκέψεις στους δημάρχους Ριτβάν και Χαριτόπουλο όσο και στην Περιφέρεια.
Θέλουμε την ενίσχυση των μικρών αγροτών στην περιοχή, την επίλυση διάφορων προβλημάτων, τα οποία θα σας παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες με μια συνέντευξη τύπου συνολικά ανά τομέα και θα εξειδικευτούν στην διακομματική».
Όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη, από εμάς ξεκινά η μάχη διεκδίκησης για το νομό Ροδόπης και την Θράκη».
10935d79 diakommatikhΕρωτηθείς για την αποχώρηση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ υπό την κ. Μπακογιάννη, ο βουλευτής απάντησε: 
«Ο κ. Γκαράνης ως δήμαρχος ενός μεγάλου δήμου όπως είναι ο δήμος Κομοτηνής, νομίζω ότι έχει δίκιο, με την έννοια ότι έπρεπε η πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής να είχε αποφασίσει να επισκεφθεί όλους τους δημάρχους ξεχωριστά. Δεν είναι θέμα ζήλιας ή όχι. Εύχομαι και ελπίζω την επόμενη φορά να γίνει αυτό, ή, σε κάθε περίπτωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εισακουσθεί όπως πρέπει. Οι προτάσεις από εκεί και πέρα και εκ μέρους του κ. Γκαράνη ως ενός σοβαρού δημάρχου, κατατέθηκαν και θα ακουστούν και στο μέλλον στην διακομματική επιτροπή».

b58e7672 diakommatikh 3