Ιλχάν Αχμέτ: “Απρόκλητη, αδικαιολόγητη και επιθετική η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου εις βάρος μου”

Ο Τούρκος Πρόξενος προσπάθησε να χειραγωγήσει τον Βουλευτή.
34234234-7_1
  • Καταγγέλλει δημόσια απόλυτη εξάρτηση των γραφόμενων τριών τουρκόφωνων εφημερίδων από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

  • Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Τούρκος Πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου προσπάθησε να δώσει κατεύθυνση στον τοπικό βουλευτή για το πως να ασκεί πολιτική στον τόπο.

  • Δηλώνει «απογοητευμένος» από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν που «φοβάται μη χάσει ψήφους».

Αποκαλυπτική ήταν για ακόμη μία φορά η συνέντευξη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη. Στον απόηχο της προηγούμενης συνέντευξης του βουλευτή στη ραδιοφωνική μας συχνότητα, προέκυψαν εξελίξεις πανελλαδικές αλλά και στην Τουρκία, αφού ο παρακρατικός μηχανισμός της Τουρκίας τον κήρυξε ανεπιθύμητο με τον ίδιο να δέχεται ακόμη κι απειλές για τη ζωή του. Την ίδια ώρα, η αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής (sic) Μειονότητας Δυτικής Θράκης» τον… εξόρισε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Όλα αυτά γιατί; Γιατί… τόλμησε να ασκήσει δημόσια κριτική στον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου, για ανάμιξή του στα εσωτερικά ζητήματα της Θράκης.

Η δεύτερη συνέντευξή του έδωσε ακόμη πιο πολλές αποκαλύψεις, με τον ίδιο να καταγγέλλει εξάρτηση τουρκόφωνων εφημερίδων της Θράκης από το Προξενείο, να επαναδιατυπώνει πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, να καταγγέλλει τον Πρόξενο ότι προσπάθησε να του επιβάλλει πως ν’ ασκεί πολιτική στη Θράκη, ενώ ακόμη να τα βάζει και με τον συνάδελφό του από το ίδιο κόμμα, βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν για ότι… φοβάται να ορθώσει ανάστημα στον Τούρκο Πρόξενο για λόγους ψήφων.

Ασκεί πολιτική και για τους χριστιανούς και… βρήκε το μπελά του

Μήλο της έριδος για να θεωρηθεί ανεπιθύμητος από τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής Μουράτ Ομέρογλου ο Ιλχάν Αχμέτ, είναι το γεγονός ότι ασκεί πολιτική και κοινοβουλευτικό έργο όχι μόνο για ζητήματα που αφορούν τη μειονότητα αλλά για όλους τους Θρακιώτες.

«Δεν κρίνεται το Τουρκικό Προξενείο σαν Προξενείο, είχα καλή συνεργασία με διάφορους προξένους που πέρασαν από την περιοχή, δηλαδή δεν αντιδικώ με το Τουρκικό Προξενείο ή το Τουρκικό Κράτος, αλλά με ένα συγκεκριμένο διπλωμάτη, ο οποίος ονομάζεται Μουράτ Ομέρογλου, που είχε απρόκλητη συμπεριφορά απέναντί μου, αδικαιολόγητη και επιθετική», δήλωσε και ερωτώμενος γιατί, απάντησε: «Γιατί υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα όλων των συμπολιτών μου στην περιοχή, έδωσε κατευθύνσεις σε εφημερίδες στην περιοχή, ώστε να αρθρογραφούν εναντίον μου, ότι δήθεν δεν υπερασπίζομαι τα μειονοτικά δικαιώματα». Συγκεκριμένα, ο βουλευτής έκανε λόγο για «τρεις μειονοτικές εφημερίδες […] αυτοί θα αρνηθούν, (θα πουν ότι) οι ίδιοι το έγραψαν, αλλά εδώ δεν είμαστε δικαστήριο, κάνουμε πολιτική κι όλοι ξέρουμε».

Σε αυτό το σημείο ο βουλευτής επαναδιατύπωσε τη βασική εναντίωσή του προς τον κο Ομέρογλου, που προκάλεσε τη σειρά αντιδράσεων. «Είπα το αυτονόητο: δεν μπορούν οι διπλωμάτες να ασχολούνται ποιος θα βγει βουλευτής ή δήμαρχος. Είναι στην ελεύθερη βούληση της μειονότητας και της πλειονότητας, γι’ αυτό εγώ ζητάω τη στήριξη όλων των συμπολιτών μου, να με στηρίξουν σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος είναι για μία καλύτερη Θράκη, να έχουμε ευημερία και περισσότερα χρήματα», δήλωσε και υπερτόνισε: «μετά από αυτό άρχισαν να με απειλούν».

Ο Τούρκος Πρόξενος προσπάθησε να τον χειραγωγήσει!

Σε άλλη αποστροφή του, ο Ιλχάν Αχμέτ κατήγγειλε πως ο Τούρκος Πρόξενος προσπάθησε να τον χειραγωγήσει στο πως να ασκεί το κοινοβουλευτικό του έργο! Συγκεκριμένα δήλωσε: «όταν είχα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μουράτ Ομέρογλου -δεν το αποκαλύπτω αυτή είναι η πραγματικότητα- μου είπε μόνο 70-80% ασχολείστε με τα οικονομικά της περιοχής κι ότι ντεμέκ υπάρχουν παράπονα ότι εκπροσωπώ ένα πολύ μικρό κομμάτι της κοινωνίας. Αυτές οι απαράδεκτες τοποθετήσεις του με ενόχλησαν και τις θεώρησα προσβολή κατά των ψηφοφόρων».

Πάντως, ο βουλευτής πήρε αποστάσεις, ξεκαθαρίζοντας πως προωθεί τις ειρηνικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Με καταδίκασαν σε θάνατο»

Ο βουλευτής δήλωσε ξανά πως στον απόηχο των εξελίξεων ακραίοι κύκλοι της Τουρκίας τον στοχοποίησαν. «Βγαίνουν ο Φερούχ Οζγκάν από την Τουρκία και κάποιοι παρακρατικοί οργανισμοί και είπαν: “θα του σπάσουμε το μολύβι”, δηλαδή με καταδίκασαν σε θάνατο! […]. Επειδή βγήκα μία φωτογραφία με τον Σελίμ Ισά (σ.σ. πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής) στο γραφείο μου, όταν μου έφερε λουκούμια, (γράφουν ότι) εγώ είμαι εκτός μειονοτικής γραμμής. Γιατί ο Σελίμ Ισά τι είναι, δεν είναι μειονότητα;», δήλωσε.

«Ίσως ο Πρόξενος θεώρησε ότι είμαι εμπόδιο στα σχέδιά του»

Ξεκαθάρισε την άποψή του πως «δεν είμαι της άποψης να κλείσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής» και πως «βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης ο πρόξενος έχει δικαίωμα να ασχολείται με τη μειονότητα αλλά μέχρι ένα σημείο», ωστόσο συνέχισε την κριτική του προς τον Πρόξενο λέγοντας: «ο Μουράτ θεώρησε πως ίσως είμαι εμπόδιο σε κάποια σχέδιά του, μπορεί με το ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας), μπορεί με κάτι άλλο. Εγώ οφείλω να αμυνθώ για τους εαυτό μου και τους ψηφοφόρους μου […] Οι παρεμβάσεις του συγκεκριμένου διπλωμάτη το 2019 στις βουλευτικές εκλογές ήταν πασιφανείς και εξόφθαλμες».

Για την πιθανή κάθοδο του ΚΙΕΦ/DEB στις εθνικές εκλογές ήταν επίσης ξεκάθαρος πως θα κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε πάντως «καλοδεχούμενο» να είναι το ΚΙΕΦ υποψήφιο, γιατί «είμαι δημοκράτης», αλλά πρόσθεσε: «εγώ είπα ότι με μαθηματική ακρίβεια το κόμμα αυτό δεν μπορεί να εισέλθει στη Βουλή λόγω της ποσόστωσης 3%. Αυτό μπορεί να μην άρεσε σε κάποιους».

«Απογοητευμένος» από τον Μπουρχάν Μπαράν

Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη που έλαβε από πολλούς πολιτικούς και σύσσωμο το ΚΙΝΑΛ είπε πως ευχαριστεί τους συναδέλφους του Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημήτρη Χαρίτου και στάθηκε κυρίως στο κόμμα του: «θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την απόλυτη στήριξη από τον επικεφαλής της παράταξης κο Κατρίνη, τον πρώην πρωθυπουργό κο Παπανδρέου, τον πρόεδρό μας κο Ανδρουλάκη και από όλους τους βουλευτές». Θύμισε πως κατατέθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση για τον Τούρκο Πρόξενο (βλ. απάντηση του υπουργού στην ίδια σελίδα) «από τους τρεις κορυφαίους της παράταξης, Μιχάλης Κατρίνης επικεφαλής παράταξης, Ευαγγελία Λιακούλη γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ανδρέας Λοβέρδος τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας».

Ακόμη, ευχαρίστησε «τον απλό λαό σε χωριά και Κομοτηνή που είναι μαζί μου», αλλά έστρεψε τα πυρά του σε έναν βουλευτή… ίδιου κόμματος, τον Μπουρχάν Μπαράν της Ξάνθης, γιατί δεν τοποθετήθηκε δημόσια. Χαρακτηριστικά στο ερώτημα εάν οι Χουσεϊν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης) και Μπουρχάν Μπαράν (ΚΙΝΑΛ Ξάνθης) τον πήραν τηλέφωνο, απάντησε τα εξής: «όχι, είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος με τον κο Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος ουδέποτε με πήρε τηλέφωνο.

Το καταλαβαίνω γιατί φοβάται, μου το είπε κι ο ίδιος, στη Βουλή μιλήσαμε: “Τι να κάνω, φοβάμαι μη χάσω ψήφους, κατ’ ουσία σου δίνω δίκιο αλλά δεν μπορώ να βγω να πω τίποτα”. Κι εγώ του είπα: “Το να είσαι βουλευτής είναι εύκολο, το να είσαι πολιτικός είναι δύσκολο”. Βουλευτές υπάρχουν πολλοί, αλλά πολιτικοί είναι λίγοι. Εγώ δίνω μάχη αξιών και θέσεων. Είμαι απογοητευμένος από τον ίδιο, του το εξέφρασα, αλλά κι αυτός κρίνεται. Για τον Ζεϊμπέκ (Χουσεϊν) δεν μιλάω… είναι αυτός που είναι».

πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood