Ιλχάν Αχμέτ: 60 εκ. σε ΟΤΑ για στήριξη επιχειρήσεων χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιους ΟΤΑ!

Ερώτηση βουλευτών ΚΙΝΑΛ.
ΙΛΧΑΝ-ΑΧΜΕΤ

“Για 60 εκατομμύρια ευρώ που δίνονται στους ΟΤΑ για στήριξη των επιχειρήσεων μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος και προέτρεψε τους Δήμους της χώρας με το ανωτέρω κονδύλι να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και την ιδιωτική οικονομία εν γένει. Ωστόσο, σύμφωνα με έμπειρους Αυτοδιοικητικούς αυτά τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε για …«ζήτω», με αποτέλεσμα σειρά αυτονόητων ερωτημάτων να προκύπτουν και πάλι σε σχέση με την ύπαρξη ορθολογικού κεντρικού σχεδιασμού για την κατανομή και αξιοποίηση του εν λόγω ποσού”.

Αυτό τονίζουν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, που κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών με συγκεκριμένα ερωτήματα “δεδομένου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει «χορτάσει από λόγια» και τα κονδύλια που παρέχονται μέσω της έκτακτης επιχορήγησης δεν επαρκούν για όλα τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια του κ. Υπουργού Εσωτερικών”.

Η ερώτησή τους:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Με τα λόγια ο κ. Υπουργός Εσωτερικών «χτίζει ανώγια και κατώγια» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Μια ακόμη «ανακοίνωση μέτρων στήριξης» των Δήμων και των Περιφερειών, ήρθε να προστεθεί σε  προηγούμενες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος ισχυρίζεται, ότι γενναιόδωρα δίνει, εκτάκτως, 60 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται στους ΟΤΑ, εν μέσω πανδημίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Υπουργός Εσωτερικών προέτρεψε τους Δήμους, με το ανωτέρω κονδύλι, να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που πλήττονται και εν γένει την ιδιωτική οικονομία (sic!), να χαρίσουν τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις που έκλεισαν (τί να λάβει η Αυτοδιοίκηση, άλλωστε, παρά του μη έχοντος;) και, τέλος, να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό για τα νέα 8μηνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με έμπειρους Αυτοδιοικητικούς αυτά τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε για …«ζήτω», με αποτέλεσμα σειρά αυτονόητων ερωτημάτων να προκύπτουν και πάλι σε σχέση με την ύπαρξη ορθολογικού κεντρικού σχεδιασμού για την κατανομή και αξιοποίηση του εν λόγω ποσού.

Δεδομένου ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει «χορτάσει από λόγια» και τα κονδύλια που παρέχονται μέσω της έκτακτης επιχορήγησης δεν επαρκούν για όλα τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια του κ. Υπουργού Εσωτερικών.

Δεδομένου ότι η Αυτοδιοίκηση αποτελεί πράγματι έναν καθοριστικό πυλώνα αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19, ωστόσο, ρίχνεται και πάλι στη μάχη του δεύτερου κύματος, με μειωμένη χρηματοδότηση, που μαθηματικά συνεπάγεται και μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Δεδομένου ότι δεν μπορεί να «συνεχίζεται το έργο» της κυβερνητικής έπαρσης και υποτιθέμενης μεγαλοψυχίας, όταν στην πραγματικότητα η Τ.Α. βρίσκεται σε κατάσταση «ελεημοσύνης» και στην πραγματικότητα λαμβάνει «ψίχουλα» και αυτά με αδιαφανή τρόπο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε σχέση με το επιχορηγούμενο κονδύλι τάξης 60 εκ. ευρώ προς την Τ.Α.:

  1. Σε ποιους Δήμους και Περιφέρειες δίνονται τα χρήματα αυτά; Βάση ποιου σχεδίου, με ποια κριτήρια, και για την κάλυψη ποιων συγκεκριμένων αναγκών;
  2. Πώς κρίνεται ποιος δήμος ή Περιφέρεια έχει αυξημένες ανάγκες και από ποιον κρίνεται;
  3. Συμμετέχουν τα Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και ΕΝ.Π.Ε. στον προγραμματισμό των έκτακτων ενισχύσεων του Υπουργείου, κι αν ναι, έχουν λόγο στις κατανομές;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές  

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood