Τη διαπίστωση πως τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποδείχθηκαν αποτελεσματικά κατά τη χθεσινή έντονη νεροποντή που έπληξε τον Ίασμο, εκφράζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιάσμου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης “Όραμα Αναγέννησης”, Ηλίας Μπούκας.
Ακόμη, όπως επισημαίνει, αν αυτές οι παρεμβάσεις συνδυαστούν με “απομάκρυνση των ποιμνιοστασίων, δεντροφύτευση και παρέμβαση στα φρεάτια, μπορεί να έρθει η στιγμή που μια τέτοια νεροποντή δεν θα οδηγεί σε συναγερμό τους κατοίκους του Ιάσμου”.  
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μπούκα:
“Η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή μας, έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμαστούν τα δύο νέα φράγματα της Περιφέρειας στη θέση ΛΑΚΟΣ στον Ίασμο. Κατάφεραν να συγκρατήσουν τα φερτά υλικά και τον μεγάλο όγκο νερού, περιορίζοντας σημαντικά την υπερχείλιση από τον τελικό ταμιευτήρα, η οποία προκάλεσε ευτυχώς λίγες και μικρές ζημιές σε σχέση με προηγούμενες ανάλογες καταστάσεις. Το πρόβλημα πλημμύρας του οικισμού φαίνεται να περιορίζεται σημαντικά, και σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των ποιμνιοστασίων, τη δεντροφύτευση, την παρέμβαση στα φρεάτια, μπορεί να έρθει η στιγμή που μια τέτοια νεροποντή δεν θα οδηγεί σε συναγερμό τους κατοίκους του Ιάσμου”.