Ηλίας Μπούκας: “Καλώ τους συναδέλφους μου να σταθούν στο ύψος τους καθώς οι πολίτες ψήφισαν οντότητες και όχι πιόνια του κ. Μουμίν Οντέρ”

Ανάρτηση του Προέδρου της Κοινότητας Ιάσμου, Ηλία Μπούκα, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ - Αντίγραφο
Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας, μετά τις εξελίξεις σχετικά με τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης αναφορικά με την προσφυγή του κατά απόφασης του Δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, επικεντρώνεται στην ουσία της υπόθεσης, εστιάζει σε θέματα ηθικής όπως υπογραμμίζει, και με νόημα καλεί συναδέλφους του Προέδρους Κοινοτήτων, “να σταθούν στο ύψος τους καθώς οι πολίτες ψήφισαν οντότητες και όχι πιόνια του κ. Μουμίν Οντέρ”.
Ολόκληρη η απάντηση του κ. Μπούκα:
“Σχετικά με την υπόθεση της Ανάκλησης υπογραφών και τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οφείλω να δημοσιοποιήσω τις ενέργειές μου, κυρίως για να έχουν γνώση οι πολίτες της Κοινότητας Ιάσμου.
Στον Δήμο Ιάσμου υπάρχουν 11 Πρόεδροι Κοινοτήτων, όπως αυτοί εκλέχτηκαν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019.
Ο Δήμαρχος Ιάσμου έδωσε τη δυνατότητα στους Προέδρους να υπογράφουν επικυρώσεις γνησίου υπογραφών και φωτοαντιγράφων. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, για λόγους εντυπωσιασμού και όχι για την πραγματική διευκόλυνση των κατοίκων των Κοινοτήτων.
Κατόπιν, στα πλαίσια αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση, θέλοντας να τιμωρήσει την Παράταξη του κ. Αμούτζα, ανακαλεί χωρίς λόγο τις υπογραφές τεσσάρων Προέδρων, των Κοινοτήτων, Ιάσμου, Σώστου, Σάλπης και Αμβροσίας.
Προσβάλλοντας την αρχή της Ισότητας, της ίσης μεταχείρισης, και της διάκρισης των προνομίων των πολιτών όλου του Δήμου, αναγκάστηκα να προσφύγω στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης που είχε τιμωρητικό χαρακτήρα.
Η Αποκεντρωμένη διοίκηση έκανε αποδεκτή την προσφυγή μου, και μην έχοντας άλλο δρόμο, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να εκδώσει εκ νέου αποφάσεις ανάκλησης, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά τις αιτιολογεί.
Επειδή η ουσία της προσφυγής μου δεν ήταν τόσο η εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς στη δική μου περίπτωση στον Ίασμο υπάρχει ΚΕΠ και Δημαρχείο, αλλά η επιλεκτική ανάκληση, σεβόμενος την τιμή και την υπόληψή μου αλλά και τους πολίτες καθώς θίγεται η θεσμική μου ιδιότητα, προσέφυγα εκ νέου κατά της απόφασης.
Η Αποκεντρωμένη αυτή τη φορά απέρριψε την προσφυγή μου, δεχόμενη την αιτιολόγησή του καθώς στον κώδικα λειτουργίας των Δήμων και Κοινοτήτων δεν αναφέρονται πουθενά ζητήματα Ηθικής.
Θέλοντας να υποβαθμίσει τον Θεσμό των Προέδρων των Κοινοτήτων από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, στοχοποιώντας ανθρώπους και προσωπικότητες, ο Δήμαρχος συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των Προέδρων, αφού μετά τη νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης, αναθέτει εκ νέου τις υπογραφές, αλλά αυτή τη φορά μόνο στους τρεις από τους τέσσερις, αποκλείοντας τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ιάσμου. Πράξεις που μόνο γέλωτα προκαλούν.
Καλώ του συναδέλφους μου να σταθούν στο ύψος τους καθώς οι πολίτες ψήφισαν οντότητες και όχι πιόνια του κ. Μουμίν Οντέρ.
Τέλος, μου δίνεται η ευκαιρία με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές, να ευχαριστήσω τους Δημότες της μεγαλύτερης Κοινότητας, αυτής του Ιάσμου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Συνδυασμό “ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” του υποψηφίου Δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα, κατατάσσοντάς τον νικητή στις εκλογές στην Κοινότητα Ιάσμου και εκλέγοντας εμένα Πρόεδρο ως πρώτο πλειοψηφών, απογοητεύοντας τον δεύτερο σε σειρά συνδυασμό και τους κοινοτικούς συμβούλους του που άλλα τους είχαν τάξει.
Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις αρμοδιότητές μου υπηρετώντας τα συμφέροντα των κατοίκων του Ιάσμου, της Διαλαμπής, του Μωσαικού, της Γαλήνης και του Κοπτερού, στο σύνολό τους, όπως έχω ορκιστεί. Με ζήλο, διαφάνεια, αλλά πάνω απ’όλα με ΑΓΩΝΙΑ και ΗΘΙΚΗ.
Με τιμή
Μπούκας Ηλίας
Πρόεδρος Κοινότητας Ιάσμου”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood