Υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας: Ουδέποτε διαχωρίσαμε τα νησιά σε κατηγορίες

Υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας: Ουδέποτε διαχωρίσαμε τα νησιά σε κατηγορίες.
74287747_2217563568343972_1366721257160048640_o
“Το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους”, τονίζει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι “μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής”. “Θα έστελνε”, όπως αναφέρει, “λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις”.
Εστιάζοντας στη μόνη κατηγοριοποίηση που θα μπορούσαν να κάνουν το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, αυτή, όπως εξηγεί, “περιορίζεται στην καταγραφή των δυνατοτήτων των δομών υγείας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 σε κάθε Περιφέρεια αλλά και σε κάθε νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό, και με βάση αυτή την καταγραφή να διαμορφωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, αλλά και να ενισχυθούν οι δομές υγείας”.
Στην παρέμβασή του ο κ. Κόνσολας σημειώνει ότι “δεν είναι η ώρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις και τεχνητές εντάσεις, καθώς η προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια που μας αφορά όλους. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε”.
Μάλιστα ο Υφυπουργός εστιάζει στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών, των επισκεπτών και των εργαζομένων στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι “αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα”, και υπενθυμίζει ότι “για αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά”.
Τέλος, υπογραμμίζει τον ρόλο του Υπουργείου Τουρισμού, δηλώνοντας ότι αυτός, “σε αυτή την προσπάθεια, είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιουνίου, μαζί φυσικά με τους ελέγχους που θα γίνουν για την τήρησή τους”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood