Επτά αξιωματικοί ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, μεταβαίνουν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, για να διενεργήσουν εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) στους νεοπροσληφθέντες Συνοριακούς Φύλακες οι οποίοι αύριο παρουσιάζονται στις συγκεκριμένες πόλεις της Θράκης για εκπαίδευση.

“Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μεριμνήσει για την εξέταση ανίχνευσης κορωνοϊού όλων των νεοεισερχομένων στις Σχολές του Σώματος, ερχόμενο σε συνεννόηση εγκαίρως – από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και πρόσφατα – με τους αρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το θέμα ανέδειξε τις προηγούμενες ώρες η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜ-Θ, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:

“Η Ένωσή μας ήδη από την 24-09-2020 επεσήμανε την επικινδυνότητα της εν λόγω εκπαίδευσης, και πρότεινε να ενισχυθούν τα περιφερειακά ιατρεία των Σχολών με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τέτοια διαταγή ενίσχυσης μέχρι σήμερα δεν υπάρχει”.