Το ζήτημα της (μη) διαχείρισης των εγκαταλειμμένων κτισμάτων στο κέντρο του Ιάσμου, αναδεικνύει ο πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Ηλίας Μπούκας μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, με αφορμή την κατάρρευση ενός εξ αυτών λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την περιοχή.

Ο κ. Μπούκας επισημαίνει τους ορατούς κινδύνους που εγκυμονούνται για την ασφάλεια των κατοίκων – ειδικά στην απευκταία περίπτωση μιας σεισμικής δόνησης.

Χαρακτηριστικά στο σημείωμά του αναφέρει:

“Το σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα πρόσφατα το εκμυστηρεύτηκα και σε φίλους. Η επιβεβαίωση ήρθε ευτυχώς χωρίς θύματα. Κανείς δεν ασχολείται με τα γκρεμούλια που υπάρχουν εδώ κι εκεί. Οι λόγοι για τους οποίους το αναφέρω είναι δύο: Το αισθητικό κομμάτι, ειδικά όταν είναι στο κέντρο, αλλά και ο κίνδυνος να καταρρεύσουν από πολλές αιτίες. Στη φωτογραφία βλέπουμε τη ζημιά που προκλήθηκε σε γκρεμούλι στο κέντρο, μόνο από τον προχθεσινό αέρα! Δεν θα πω για το τι μπορεί να γίνει σε έναν σεισμόΣτο σημείο όπου έπεσαν τα τσιμέντα, έβλεπα συνεχώς κόσμο όταν έβρεχε, ο οποίος πήγαινε εκεί να προφυλαχθεί… Πρόταση: Μήπως η Δημοτική αρχή θα πρέπει να δώσει κάποια κίνητρα στους ιδιοκτήτες ώστε να τα γκρεμίσουν γιατί χαλάνε την εικόνα του χωριού αλλά και γιατί μπορεί να προκληθεί μεγάλη ζημιά; Θα μου πείτε, που θα παν τα ποντίκια και οι αρουραίοι που ζουν εκεί και βολτάρουν και στις αυλές μας…”.