Με δύο μεγαλόπνοα έργα στο πρόγραμμά του ξεκίνησε την κούρσα για τη διεκδίκηση του Δήμου Ιάσμου ο Οντέρ Μουμίν. Ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσμου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του για την περιοχή, με στόχο την οικονομική της ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας, ο σχεδιασμός του κ. Μουμίν περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία δύο εμπορικών κέντρων – ενός στον Ίασμο, δίπλα από το κατάστημα Jumbo, και ενός στην περιοχή ανάμεσα στον Μίσχο και το Μέγα Πιστό. Φιλοδοξία του υποψήφιου Δημάρχου από τον ανωτέρω σχεδιασμό είναι να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή των κέντρων και 100 μόνιμες θέσεις για τη λειτουργία τους, που θα καλύπτονται κατά 90% από κατοίκους του Δήμου Ιάσμου.

Στη σχετική δήλωσή του ο κ. Μουμίν υπογραμμίζει: «Ο τόπος μας από πολλές απόψεις προσφέρεται για εμπορική δραστηριότητα τέτοιου τύπου και τέτοιου μεγέθους. Πρόκειται για επιχειρηματική κινητικότητα που τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής, όσο και κατόπιν, κατά τη λειτουργία των μονάδων, θα απασχολήσει προσωπικό από τον Δήμο μας και θα αμβλύνει την ανεργία. Επιπλέον, θα προσελκύσει επισκέπτες, πελάτες, αντιπροσώπους – κόσμο δηλαδή στον τόπο μας, που θα τον γνωρίσει και θα καταναλώσει σε αυτόν. Είναι πρωτοβουλία που θα δώσει ζωή στον Δήμο μας. Είναι ανάγκη να φύγουμε μπροστά, και αυτό μόνο με σύγχρονες και τολμηρές ιδέες και ενέργειες μπορούμε να το πετύχουμε. Και είμαι αποφασισμένος να πετύχουμε, όλοι μαζί οι δημότες του Δήμου Ιάσμου».