Η Βουλγαρία, μας ανοίγει τα σύνορα από τη Δευτέρα

Επιτρέποντας την είσοδο σε επισκέπτες από κάποιες χώρες της ΕΕ, η βουλγαρική κυβέρνηση σκοπεύει να αποκαταστήσει το εμπόριο και να ενισχύσει τον θερινό τουρισμό στα θέρετρά της στη Μαύρη Θάλασσα που επλήγησαν σκληρά από το lockdown
%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%be%ce%bf%ce%bd%ce%b1%cf%83-%ce%bd%cf%85%ce%bc%cf%86%ce%b1%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83-6

Η Βουλγαρία σχεδιάζει να άρει από την 1η Ιουνίου την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι από εκείνες με τα μεγαλύτερα ξεσπάσματα της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε χθες υψηλόβαθμος υγειονομικός αξιωματούχος.

Η καραντίνα θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική για τους ταξιδιώτες από τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Μάλτα, δήλωσε ο αξιωματούχος, καθώς και από τη Βρετανία, που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ.

Ο Άνγκελ Κούντσεφ, επικεφαλής υγειονομικός επιθεωρητής της χώρας, δήλωσε πως η ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του ιού πρότεινε στην κυβέρνηση να άρει την καραντίνα από την 1η Ιουνίου. Ο υπουργός Υγείας θα πρέπει τώρα να εγκρίνει το σχέδιο.

Η απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες άλλων χωρών εκτός ΕΕ θα παραμείνει σε ισχύ.

Η Βουλγαρία χαλάρωσε το μεγαλύτερο μέρος των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε τον Μάρτιο προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, επιτρέποντας την επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ, γυμναστηρίων και θεάτρων και αίροντας την απαγόρευση για τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη.

Την περασμένη εβδομάδα ήρε την απαγόρευση εισόδου πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά επέβαλε καραντίνα 14 ημερών. Επιτρέποντας την είσοδο σε επισκέπτες από άλλες χώρες της ΕΕ σκοπεύει να αποκαταστήσει το εμπόριο και να ενισχύσει τον θερινό τουρισμό στα θέρετρά της στη Μαύρη Θάλασσα που επλήγησαν σκληρά από το lockdown.

«Σχεδιάζουμε να άρουμε την υποχρεωτική καραντίνα για τους Βούλγαρους που επιστρέφουν από το εξωτερικό και για ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε ο Κούντσεφ στους δημοσιογράφους.

«Θα την κρατήσουμε για τις οκτώ χώρες της ΕΕ (σ.σ. επτά χώρες της ΕΕ και η Βρετανία) που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες», είπε.

Η βαλκανική χώρα των επτά εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε οκτώ νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, ανεβάζοντας στον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων σε 2.475, περιλαμβανομένων 136 θανάτων — ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Ο Κούντσεφ είπε πως 1.016 άνθρωποι ανέρρωσαν από τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood