Τον πρώτο νεκρό από κορονοϊό ανακοίνωσε απόψε η Τουρκία. Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών που ήρθε σε επαφή με εργαζόμενο, που είχε έρθει από την Κίνα, όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε επίσης ότι τα κρούσματα στην Τουρκία ανέρχονται πλέον στα 98. Το πρώτο θύμα κορονοϊού στην Τουρκία είχε έρθει σε επαφή με Κινέζο υπάλληλο, που εργάζονταν στην Κίνα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει εδώ και κάποιες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας η απροκάλυπτη παρέμβαση της τουρκικής αστυνομίας να φυγαδεύσει την κόρη του διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας από το λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες πτήσης από το Παρίσι σε νοσοκομείο προκειμένου να μπουν σε καραντίνα.

Βλέποντας το γεγονός, οι συνεπιβάτες της αντιδρούν έντονα και αναρωτιούνται γιατί η κοπέλα εξαιρείται από την καραντίνα και μάλιστα το «σκάει» με τη βοήθεια της τουρκικής αστυνομίας. Το περιστατικό κατέγραψε με το κινητό του συνεπιβάτης της Γκιουζιντέ Σοφού και η ανάρτησή του έχει ήδη προκαλέσει βροχή αρνητικών σχολίων στην Τουρκία.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, με ανάρτησή του λίγη ώρα πριν στο twitter δήλωσε ότι θα παρέμβει η δικαιοσύνη για αυτό που έγινε στο λεωφορείο. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία εξαίρεση. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον των νόμων. Eξετάζουμε το περιστατικό», ανέφερε.

Πηγή: Ethnos.gr