Με έκτακτη ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας αποκάλυψε ότι ένα άτομο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Πρόκειται για άντρα, Τούρκο, η κατάσταση του οποίου δεν εμπνέει ανησυχία. Όπως αποκάλυψε ο Κότζα, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα.

Καυχήθηκε ότι η Τουρκία πήρε τις καλύτερες προφυλάξεις, αλλά πρόκειται για παγκόσμια επιδημία, συνεπώς, όπως είπε δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Εκτός αυτού προσέθεσε ότι 1-2 κρούσματα δεν συνιστούν επιδημία, οπότε συνέστησε ψυχραιμία.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ανακλήθηκαν όλες οι άδειες εργαζομένων του υπουργείου επ’ αόριστον.

Νωρίτερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας, ο Κότζα ανέφερε ότι “είναι μεγάλη η πιθανότητα αυτή η επιδημία να υπάρχει και στην Τουρκία. Το λέμε καθαρά ότι στην Τουρκία δεν έχει εξακριβωθεί κάποιο κρούσμα, αλλά για την είσοδο της χώρας υπάρχει ένας μη φυσιολογικός κίνδυνος”.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Υπουργός σε μήνυμα του στο twitter έγραψε ότι κυκλοφορεί μια είδηση ότι 86χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ μετά από επίσκεψή της στην Τουρκία διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε με κορονοϊό.

“Μόνο μια γυναίκα 86χρονη από τις ΗΠΑ έχει προσβληθεί από τον ιό τις τελευταίες δύο βδομάδες. Δεν έχει επισκεφθεί την Τουρκία. Στις 3 Μαρτίου πέρασε μέσω Κωνσταντινούπολης τράνζιτ από τα Τίρανα και πήγε στην Ουάσινγκτον”, ανέφερε.

Πηγή: skai.gr