Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε Κομοτηνή, Θάσο και Σαμοθράκη.
ΞΑΝΘΗ 2

Η τουριστική ανάπτυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Έβρου ήταν το αντικείμενο δύο ξεχωριστών συναντήσεων εργασίας που διοργάνωσε η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, Αντιπεριφερειαρχών, υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, και εκπροσώπων από τους Δήμους, τους φορείς, τις ενώσεις, τους συλλόγους και τα σωματεία τουριστικών επαγγελμάτων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για τις δράσεις που υλοποιεί η Διοίκηση της Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού αλλά και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027 και της κατάρτισης του σχεδίου δράσεων του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) της Περιφέρειας.

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τους άξονες της τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί η Διοίκηση της Περιφέρειας και οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Μέτιο  είναι:

  • ο Πολιτισμός, δηλαδή η ιστορία, τα μνημεία και η θρησκευτική ποικιλομορφία,
  • το Περιβάλλον, δηλαδή ο ορεινός όγκος της Ροδόπης με τα δάση και τα ποτάμια της, τα προστατευόμενα εθνικά πάρκα και το παραλιακό μέτωπο,
  • η Γαστρονομία, που περιλαμβάνει τα παραδοσιακά πιάτα και εδέσματα καθώς επίσης τα προϊόντα του αγρο-διατροφικού τομέα,
  • ο Τουρισμός πόλεων.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες και διατυπώθηκαν προτάσεις οι οποίες καταγράφηκαν από τη Διοίκηση της Περιφέρειας και θα εξεταστούν με σκοπό πολλές από αυτές να υλοποιηθούν.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Στόχος των συναντήσεων εργασίας που διοργανώσαμε στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη ήταν να ενημερώσουμε τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού της Ξάνθης και του Έβρου για τις δράσεις μας αλλά και να τους ακούσουμε προκειμένου να λάβουμε υπ’ όψιν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στο σχεδιασμό της τουριστικής μας πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.

Είμαι ικανοποιημένος. Οι φορείς διατύπωσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποίες και θα μελετήσουμε προκειμένου πολλές από αυτές να τις υιοθετήσουμε.

Κάθε Περιφερειακή Ενότητα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στόχος μας είναι να ενσωματώνουμε την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής στο σχεδιασμό μας για τη συνολική τουριστική πολιτική της Περιφέρειας”.

Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς Η τουριστική ανάπτυξη Ξάνθης και Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων εργασίας της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τοπικούς φορείς

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood