Στο πλαίσιο της εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», σε συνεργασία με το Europe Direct Κομοτηνής, συμμετέχουν με τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Η τέχνη ως μέσο θεραπείας των ψυχικών διαταραχών».

Η ημερίδα, την οποία θα συντονίσει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Κοινωνικός Λειτουργός, Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης, θα λάβει χώρα στην αίθουσα “Γεώργιος Παυλίδης” της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 19:30 με ομιλητές τους/τις:

  • Χριστίνα Μπαξεβάνη/Σιακήρ Αλέφ, Ψυχολόγοι Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας: “Αγχώδεις διαταραχές: Διάγνωση και Θεραπεία”.
  • Αθηνά Παναγιωτίδου, Παιδαγωγός Msc, Συγγραφέας, Σεναριογράφος: “Η τέχνη ως μηχανισμός ψυχικής ανθεκτικότητας στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους”.
  • Δρ. Μιχάλης Σωτηρίου, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας: “Η ποίηση ως μέσο θεραπείας στην αντιμετώπιση της Σχιζοφρένειας”.