“Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε” στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Ένα συναρπαστικό νεο-νουάρ καλοφτιαγμένο θρίλερ με τους Πιερφραντσέσκο Φαβίνο και Λίντα Καρίντι, σε σκηνοθεσία: Αντρέα ντι Στέφανο.
L-Ultima-Notte-Di-Amore

Ο Θερινός Κινηματογράφος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής θα προβάλει την αστυνομική ταινία “Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε | L’ ultima note di Amore”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

Τη νύχτα πριν από τη συνταξιοδότησή του, μετά από 35 χρόνια έντιμης υπηρεσίας, ο υπαστυνόμος Φράνκο Αμόρε θα δει τον κόσμο του να ανατρέπεται. Θα κινδυνεύσουν όλα όσα έχουν σημασία για αυτόν: η δουλειά του, η μεγάλη του αγάπη για τη σύζυγό του, η φιλία του με τον συνάδελφό του, αλλά ακόμη και η ίδια του η ζωή!

  • Σκηνοθεσία: Αντρέα ντι Στέφανο
  • Παίζουν: Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Λίντα Καρίντι
  • Διάρκεια: 123’

"Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε" στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Η ταινία είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3, την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.

"Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε" στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Πληροφορίες-οδηγίες

  • Το ταμείο ανοίγει στις 8 μμ.
  • Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
  • Προπώληση εισιτηρίων (παρακαλούνται οι θεατές να προτιμούν την προαγορά εισιτηρίου για την αποφυγή συνωστισμού στο ταμείο του θεάτρου): Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (25310-84040) & www.ticketservices.gr
  • Η είσοδος για ανέργους και ΑμεΑ είναι ελεύθερη με την επίδειξη κάρτας στο ταμείο του θεάτρου.
  • Ακόμα και οι θεατές που έχουν δωρεάν είσοδο θα πρέπει να εξυπηρετούνται από το ταμείο για το εισιτήριο ατελώς.

"Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε" στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Περισσότερα για το φιλμ, από το cinedogs.gr:

Είναι η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε στο Σώμα της Αστυνομίας και το μόνο που θα ήθελε είναι να την περάσει αναίμακτα, όπως τα προηγούμενα τριάντα πέντε έτη της υπηρεσίας του κατά τη διάρκεια των οποίων δεν πάτησε ούτε μία φορά τη σκανδάλη. Όταν όμως δέχεται απρόθυμα να συμμετάσχει, έστω ως απλός οδηγός και έναντι σημαντικής αμοιβής, στην κομπίνα ενός φίλου του με την κινεζική μαφία, οι τελευταίες στιγμές της καριέρας του αποκτούν αγωνιώδεις και τραγικές διαστάσεις. Ο Αμόρε, μέσα σε λίγες ώρες, έρχεται αντιμέτωπος με την απώλεια, τον χρόνο και τη συστημική διαφθορά, όπως δεν είχε χρειαστεί να το πράξει ποτέ στη χαμηλόφωνη σταδιοδρομία του.

"Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε" στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ ΚομοτηνήςΟ σεναριακός τρόπος του αστυνομικού ο οποίος, ευρισκόμενος στα ύστατα της καριέρας του, αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση που τον κινητοποιεί απρόσμενα, ομολογουμένως τίθεται στα όρια του τετριμμένου. Είναι βέβαια ένα πυκνό σχήμα, που εσωκλείει διάφορες μυθοπλαστικά πολύτιμες αντίρροπες δυνάμεις. Η ανάγκη για έναν τελευταίο χορό πριν τον παροπλισμό. Η επιθυμία για ανέφελη έξοδο σε σύγκρουση με την, έστω αποδυναμωμένη ελέω περασμένου χρόνου, αίσθηση καθήκοντος. Ή, όπως στην περίπτωση του Αμόρε, η αποκαρδιωτική αίσθηση μίας φιλότιμης υπηρεσίας δεκαετιών που απέφερε οικονομικά άγχη, μηδενική επαγγελματική ανέλιξη και πάσης φύσεως προσωπικούς τριγμούς, μαζί με έναν τελευταίο πειρασμό που φαντάζει θελκτικός περισσότερο σαν σύμβολο απογοήτευσης παρά ως προς τις απολαβές που υπόσχεται.

Ενώ η μοίρα σφίγγει ασφυκτικά τον πολιορκητικό της κλοιό γύρω από τον Φράνκο κατά τη γραμμική πορεία των γεγονότων της πλοκής, ο Αντρέα ντι Στέφανο (επαν)εξετάζει τα συμβάντα υπό πολλαπλές οπτικές γωνίες. Επαναφέρει τον χαρακτήρα του στις κρίσιμες στιγμές, με το κοινό να γνωρίζει και να δύναται να υποθέσει σταδιακά περισσότερα για τις συνθήκες και τα κίνητρα των πράξεών του. Η δομή του έργου είναι σφιχτή και συμπαγής, η υπομονή του Ντι Στέφανο γεννά μια αγωνία που σιγοβράζει σταθερά. Ο Φράνκο βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες, έχει μπλέξει με δυνάμεις που επικρατούν αυτού κατά κράτος, ο φαταλισμός της ταινίας είναι σχεδόν επιβεβλημένος. Στην πραγματικότητα, όλα ήταν προκαθορισμένα από την στιγμή που αποδέχτηκε την πρόταση, τότε η άμμος στην κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει, όπως υπογραμμίζει εύστοχα ο Ιταλός δημιουργός με την ίδια τη δομή του σεναρίου του.

"Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε" στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής"Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε" στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Κι αν ακόμα εμφανίζει στιγμιαία αφέλεια ως προς τις λύσεις του δράματος, η ταινία του ντι Στέφανο έχει να επιδείξει ποικίλες αρετές. Το Μιλάνο της είναι μία βρώμικη μεγαλούπολη ταξικών αντιθέσεων, που πάλλεται στο ρυθμό της μουσικής του Σάντι Πουλβιρέντι που στοιχειώνει τις διαδρομές του ήρωα, σε ένα από τα ωραιότερα soundtrack που έχουμε ακούσει φέτος. Ο χειρισμός του φιλμικού χρόνου είναι ευφάνταστος, η παλινδρομική αφήγηση υπομονετική και σαφής και το σκοτάδι που απλώνεται στην πόλη θαρρείς ότι θα τυλίξει μια για πάντα τον Φράνκο.

Ωστόσο, το μεγάλο κεφάλαιο της ταινίας ακούει στο όνομα Πιερφραντσέσκο Φαβίνο. Ο Ιταλός διανύει μία περίοδο ερμηνευτικής ωριμότητας, παραδίδοντας τη μία άρτια ερμηνεία μετά την άλλη εδώ και χρόνια, και εδώ συνεχίζει το σερί εμφατικά. Ενσαρκώνοντας έναν άνθρωπο που πρέπει να συγκροτήσει εκ του μηδενός την ίδια του την προσωπικότητα μέσα σε ένα βράδυ, ο Φαβίνο ακολουθεί όλο το συναισθηματικό ταξίδι. Λυγίζει στις δυσκολίες, πασχίζει μάταια να μείνει ψύχραιμος, να εκπονήσει ένα τελευταίο απεγνωσμένο πλάνο σε συνθήκες κατακλυσμιαίων αλλαγών και να συμβιβαστεί με την πολλαπλή απώλεια˙ ενός βαθιά αγαπημένου του συνεργάτη, της απαιτητικής αλλά και ερωτευμένης συντρόφου του, της μέχρι τότε ζωής του, αλλά κυρίως της ιδέας που μπορεί να είχε κατασκευάσει στο μυαλό του για το μέλλον.

"Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε" στο θερινό σινεμά του ΔΗΠΕΘΕ ΚομοτηνήςΗ “Τελευταία Νύχτα του Φράνκο Αμόρε”, με τον δημιουργικά αμφίσημο τίτλο και τους σκοτεινούς τόνους, είναι ένα καλοφτιαγμένο θρίλερ για έναν άνθρωπο που μένει για μια ολόκληρη νύχτα σαν ψάρι έξω απ’ το νερό και βλέπει να καταρρέει ένα αφήγημα που τον συντρόφευε σε όλη τη διάρκεια του βίου του. Αναζητώντας την ιδιάζουσα ταξική θέση του αστυνομικού που υπηρετεί ένα σύμπλεγμα διαφθοράς το οποίο επιφυλάσσει γι’ αυτόν ένα ξεροκόμματο, εάν βέβαια κινηθεί στις γραμμές της νομιμότητας, ο ντι Στέφανο θολώνει τα όρια επιλογής του χαρακτήρα. Με βασικό όχημα την καλοφτιαγμένη δομή του, φτιάχνει ένα συναρπαστικό νεο-νουάρ που στέκεται στο ύψος της καθηλωτικής ερμηνείας του Φαβίνο.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood