• Η Super League και οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία Football Cares και ενώνουν τις δυνάμεις τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ώστε κάθε παιδί να βρει το δρόμο για το σπίτι του!

Στην πρωτοβουλία Football Cares, με τη στήριξη τόσο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) όσο και της FIFA, συμμετέχουν περισσότερες από 135 ποδοσφαιρικές ομάδες από 38 κράτη από 5 ηπείρους, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις εξαφανίσεις παιδιών και την ενεργή κινητοποίηση των πολιτών στις διαδικασίες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, μέσω της  Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, 116000.
Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League Κάτια Κοξένογλου σημειώνει: «Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης η Super League εκπροσωπώντας όλες τις ομάδες, συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φίλαθλης κοινής γνώμης. Ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορούμε να βοηθήσουμε στον εντοπισμό ενός παιδιού που αγνοείται. Είναι ένας αγώνας στον οποίο κανένας δεν περισσεύει. Όλοι μαζί δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, όλοι μαζί βοηθάμε, όλοι μαζί συμμετέχουμε. Η Super League θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά και να προβάλλει συστηματικά όλες τις ενέργειες που αποσκοπούν στο κοινό καλό».
Ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Super League και όλες τις ομάδες που στήριξαν ουσιαστικά αυτή την πρωτοβουλία. Η συμμετοχή όλων στη διαδικασία εντοπισμού ενός παιδιού που αγνοείται, είναι κάτι καθοριστικό. Με την ενέργεια Football Cares, φέτος, 138 ποδοσφαιρικές ομάδες από όλο τον κόσμο μεταφέρουν το μήνυμα ώστε κάθε παιδί που αγνοείται να βρει το δρόμο για το σπίτι του. Στην πρωτοβουλία συμμετέχει η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, υποστηρίζοντας το έργο του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), μέλος του Δ.Σ. και στενός συνεργάτης του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα”.
Από σήμερα 25 Μαΐου, “Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών”, τα προαναφερθένβτα ποδοσφαιρικά σωματεία και η Super League θα αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης video και σχετικό υλικό.

“Κάθε παιδί που εξαφανίζεται κινδυνεύει. Βοήθησέ το και εσύ να βρει τον δρόμο για το σπίτι του. Αν γνωρίζεις οτιδήποτε για ένα παιδί που αγνοείται, κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 116000”. Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο τον καθοριστικό ρόλο της έγκαιρης κινητοποίησης και συνεργασίας των πολιτών ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων.