Την πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου της Ευρώπης, τη SUNLIGHT, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Ξάνθη και Ροδόπη.
Η Πρόεδρος ενημερώθηκε για τη διεθνοποιημένη εταιρία SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές εφαρμογές, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου SUNLIGHT RECYCLING, η οποία αποτελεί την πιο σύγχρονη περιβαλλοντικά μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί έγινε και παρουσίαση όλων των τεχνολογιών αιχμής που διαθέτει το εργοστάσιο, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα μηδενικής απόρριψης υγρών και ατμοσφαιρικών ρύπων στο περιβάλλον, ενώ παρουσιάστηκαν και οι προηγμένες τεχνολογίες που μετατρέπουν τα όξινα διαλύματα σε υψηλής ποιότητας βιομηχανικό αλάτι.
Η SUNLIGHT υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγείται στη μονάδα της Sunlight Recycling από τον CEO της εταιρείας Λάμπρο Μπίσαλα, τον Business Unit Director Σπύρο Κόπολα, και τον Διευθυντή του εργοστασίου Θανάση Καρακατσάνη.
Ο CEO της εταιρείας Λάμπρος Μπίσαλας, καλωσορίζοντας την Πρόεδρο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η αξία της επίσκεψης είναι μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας, που μας τιμά με την παρουσία του ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Θέτοντας τη βιωσιμότητα ως οδηγό για την επιχειρηματική μας ανάπτυξη, έχουμε εφαρμόσει εδώ και χρόνια ένα κυκλικό μοντέλο οικονομίας, διατηρώντας δύο υπερσύγχρονες μονάδες στη βόρεια Ελλάδα και δύο μονάδες συναρμολόγησης στο εξωτερικό. Όραμά μας είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμες μπαταρίες και λύσεις αποθήκευσης ενέργειας που θα κάνουν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσβάσιμη, πιο αξιόπιστη, και πιο «καθαρή» στα χρόνια που έρχονται».
Η SUNLIGHT υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΗ κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε ακόμη για το συνολικό οικοσύστημα της SUNLIGHT στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για τις νέες επενδύσεις στις τεχνολογίες λιθίου, καθώς και για την πρόσφατη επένδυση που έχει γίνει στην μονάδα παραγωγής της SUNLIGHT στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη περιβαλλοντικά και τεχνολογικά μονάδα παραγωγής μπαταριών στον κόσμο.
Δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της εταιρίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε συνολικά για το τοπικό και εθνικό αποτύπωμα που δημιουργείται μέσα από τη λειτουργία του Ομίλου SUNLIGHT στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και για τη σημαντική δωρεά της εταιρίας και του Ομίλου Olympia που αφορά στην ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας των τοπικών κοινωνιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η SUNLIGHT υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου