Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε για την εποχική γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο

Στο Προεδρικό Μέγαρο.
_ΦΩΤΟ Νο2

Για τρίτη συνεχή χρονιά η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, με τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιοκόκκου, έστειλαν μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης των λοιμώξεων.

Η συμβολικού χαρακτήρα δράση ήταν πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και είχε ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού, με στόχο τη μείωση της νοσηρότητας από αυτές τις σοβαρές λοιμώξεις.

Οι εκπρόσωποι της ΕΠΕ δώρισαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως αναμνηστικό ένα συλλεκτικό αντικείμενο με τη θεά Υγεία, και τον τόμο της Έκθεσης «ΙΑΣΙΣ Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στο Γαληνό».

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε για την εποχική γρίπη και τον πνευμονιόκοκκοΗ κ. Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της ανέφερε: “Συμμετείχαμε και φέτος από κοινού με υπαλλήλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης. Πρόκειται για τον αποτελεσματικότερο τρόπο να μειώσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες να νοσήσουμε, αλλά και για μια πράξη αλληλεγγύης, καθώς παράλληλα αποτρέπει τη μετάδοση του ιού στους οικείους μας. Η μάχη της επιστημονικής κοινότητας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, όπως κατέδειξε και το εμβόλιο κατά του Covid-19, είναι διαρκής. Ο καθένας μας με το παράδειγμά του μπορεί να συμβάλει σε αυτή, προς όφελος όλης της κοινωνίας”.

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε για την εποχική γρίπη και τον πνευμονιόκοκκοΜε την ολοκλήρωση της συμβολικής ιατρικής πράξης, ο κ. Λουκίδης τόνισε: “Για τρίτη συνεχή χρονιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει πράξη το Ιπποκρατικό ρητό “κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν”. Στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία για την πρόληψη των λοιμώξεων αλλά και για τη σημασία του εμβολιασμού. Η ευρεία εφαρμογή του εμβολιασμού κατά της γρίπης θα έχει θετικό αντίκτυπο στο σύστημα υγείας με άμεσο τρόπο, μειώνοντας τις εισαγωγές από γρίπη στα νοσοκομεία, αλλά και με έμμεσο, αποκλιμακώνοντας τις υπηρεσίες υγείας σε φάση που η πανδημία παραμένει ενεργή”.

Αναφερόμενη στη σημασία του εμβολιασμού η κ. Κατσαούνου, επεσήμανε: “Προγραμματίστε τους εμβολιασμούς σας για να εξασφαλίσετε το δυνατόν έναν ήρεμο χειμώνα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρατηρήθηκε μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης για τις μη covid λοιμώξεις. Πλέον τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν εφαρμόζονται, και για πρώτη φορά στη χώρα μας είχαμε κρούσματα γρίπης τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συνήθως η γρίπη εμφανιζόταν γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου. Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να συνγχορηγηθεί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ή διαφορετικά θα πρέπει να γίνονται με ελάχιστη μεταξύ τους χρονική απόσταση τριών εβδομάδων”. 

Ο εμβολιασμός παραμένει το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο μέσο πρόληψης σοβαρών λοιμώξεων από ιούς και μικρόβια, όπως η γρίπη, η Covid και η πνευμονιοκοκκική νόσος, εξηγεί η κ. Νικολέτα Ροβίνα σημειώνοντας: “Συγκεκριμένα για τη γρίπη, λόγω των μεταλλάξεων που υφίσταται ο ιός, ο εμβολιασμός είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ειδικά στους ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Η ευρεία εφαρμογή του αντιγριπικού εμβολιασμού θωρακίζει την κοινότητα οδηγώντας στη μείωση της νοσηρότητας και θνητότητας που προκαλεί η εποχική γρίπη».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood